Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- 103 PRO:are drar till Gran Canaria

/

Annons

Man brukar tala om glada pensionärer. Speciellt glada brukar pensionärer bli om de får en blå mössa, extra fickpengar i handen och snart sitter på ett flyg till Gran Canaria.

Pensionärer av ovan nämnda slag träffades på Folkets hus. Ett rejält gäng hade kommit för att få information om sina nära förestående resor till Gran Canaria. PRO i Ludvika fyller nämligen 103 flygstolar ner till Kanarieöarna på två avgångar i november. Den 5 november är det dags för det första flyget att lätta från Rommehed.

Trumfkort på sin hand

Med så många PRO:are på sin hand hamnade förstås ordförande P-O Gustafsson i ett extra bra läge när det var dags att sätta sig ner vid förhandlingsbordet för att ordna diverse biljetter. Därmed kunde han också överraska församlingen i går med extra fickpengar.
- Förväntade 40 personer blev 103 istället så vi fick bättre pris, säger han.
20 euro per skalle blev över, och dessa kan nu användas till att dricka cerveza, rida kamel eller annat man kan tänkas syssla med nere i syden. För alla har väl sett SällskapsresanÖ

Slipper spanska kaffet

Under mötet gicks en del praktiska detaljer igenom. Det talades om allt från försäkringar till eluttag, men också om utflyktsmål. Det kanske allra viktigaste svaret levererade Resmans informatör Fred Erixon alldeles i slutet.
- Det finns svenskt kaffe där nere.
Församlingen kan därmed dra en suck av lättnad, och med solsken i blick lugnt slå sig ned i flygstolen.
ANDERS BJÖRKLUND

Mer läsning

Annons