Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABB-Ludvikas fantastiska teknik

Annons

Mia-Lotte Bohl från ABB berättade för politikerna i fullmäktige om Ludvika som krafttekniskt centrum i världen.

Under en timme förklarade hon hur ABB-Ludvika på flera områden faktiskt påverkar hela världsutvecklingen när det gäller hur framtidens el ska komma fram till befolkningscentra i Kina, Indien, Sydamerika, Europa och så vidare.
Hon redogjorde för stora utvecklingspotentialen för förnyelsebar energi; vatten, vind och sol. Hur ABB-Ludvika sysslar med transmissionsteknik att kunna överföra el främst i kablar under hav och jord, men med nya provningshallen som byggs även ta fram utrustning att på "en stolpe och två linor" kunna överföra el motsvarande 6 kärnkraftsreaktorer.
Hon sade att ABB-Ludvika inte känner av någon konjunktursvängning nedåt. Att ABB söker och nyanställer framförallt duktiga ingenjörer. Att man sannolikt anställer runt 350 personer i år. Detta är nettoökning med cirka 100.
Mauritz Bropetters c frågade vad politikerna kan hjälpa till med?
- Bra bostäder, skolor och sjukvård. Det är jätteviktigt när vi vill att folk ska flytta hit, sade Mia-Lotte Bohl och uppmanade alla att vara stolta över den fina Ludvikabygden och ABB som världens krafttekniska centrum.
BOO ERICSSON

Mer läsning

Annons