Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ahlin (s): Gigantiska problem med energinäten i Ryssland

Annons

Urban Ahlin, socialdemokraternas utrikespolitiske talesman, lovar att verka för att ABB ska öka sin försäljning i Ryssland.
- Mitt jobb är också att öppna dörrar för svenska företag, säger han.

När Urban Ahlin, besökte ABB i fredags lovade han att jobba för en bättre järnväg ner till Norrköpings hamn. I lördagens tidning sade han:
- Här har vi ett företag vars världsunika produkter kan vara med och lösa flera av samtidens stora problem - miljökris, energikris och fattigdom - och så har man problem att få ut grejerna. Det är en ödets ironi!

"Gigantiska problem"

Men ABB kan komma att ha nytta av Urban Ahlin, även när det gäller försäljningen. Under en presentation som ABB höll lade han märke till att företaget har förhållandevis få projekt i Ryssland.
- Jag tycker att det var lite projekt där. De har gigantiska problem med energinäten i Ryssland, sade Urban Ahlin.

"Kolla upp"

Urban Ahlin hoppas kunna vara företaget till hjälp på den ryska marknaden.
- Det här ska jag kolla upp, säger han.

En viktig marknad

Johan Söderström som är chef för ABB Power Products säger så här om Urban Ahlins uttalanden:
- Ryssland är en intressant och viktig marknad för oss, och definitivt ett tillväxtområde. Vi har en mycket bra position på den ryska marknaden bland annat som marknadsledare på högspänningsbrytare och vi har flera intressanta projekt på gång bland annat avseende transformatorkomponenter. Våra säljare gör ett gediget jobb i Ryssland, men om andra aktörer - till exempel politiker som Urban Ahlin, vill vara med och påverka och hjälpa till, så är det förstås bara bra.
ANDERS BJÖRKLUND

Mer läsning

Annons