Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aktuell i TV4 Talang 2008

Annons

- Det började som en hobby i sexan när jag upptäckte hur lätt jag kunde hantera en kortlek och roa kompisarna med enklare trick. Nu i nian har jag beslutat mig för att bli trollkonstnär.
Fast jag kallar det jag gör för magi och illusioner, säger Vladimir Aguirre som vi träffar på Lorensbergaskolan i Ludvika.

Han är en grym på trolleritrick och magisk underhållning. 15-åringen har fått folk att tappa hakan ute på stan. Kanske vår näste Julien Dauphin?
Liksom magikern Julien Dauphin från Södermanland (franskbördig svensk och nordisk trollerimästare samt tvåa i TV4 Talang 2007) satsar 15-årige Vladimir i Ludvika, kallad för Vladinex, på hela magi-kittet.
Det betyder att skapa en magisk aura omkring sin person. Inte avslöja några trick, utan helst lämna sin publik med tappade hakor och bara gå vidare.

Idol bland barnen

På Lorensbergaskolan, där han snart går ut nian, är han framförallt de små barnens idol. När DD fotar Vladimir utanför kommer en halv klass utsmygande bakom ryggen för att se vad vi håller på med. Och efter kommer läraren med vädjan: - Snälla, kan du inte komma in till oss i morgon bitti och trolla lite, så barnen kan slappna av. De är så nyfikna på det du gör!
Och Vladimir lovar ställa upp. Han ska ju redan uppträda för förskolan tidigt nästa morgon och kan kanske gå direkt över till mellanstadieklassen om han får ledigt för sina egna lärare.

Först kortfusk

När han i sexan förstod att han ägde en ovanlig fingerfärdighet (sökte hela tiden nya sätt att trixa med kortleken för att lura storebrorsan i poker och Texas holdém) började han sluka baslitteratur om magi och trollerikonster. Snabbt jobbade han upp tekniken och trixade med kort, mynt och flaskor. När kompispubliken skrek: ”Gud, du är ju äcklig” förstod han på allvar att han hade talang.
- Jag har investerat sju tusen kronor i mina trick och rekvisita. Däribland mina större magiska lådor så jag kan såga itu damer.

Testat gatumagi

Namnet Vladimir Aguirre börjar bli känt i Ludvikaområdet. Han tjänar sina fickpengar genom uppträda som scenillusionist här och där. På två restauranger har han fått testa på ”table-hoping”, att gå från bord till bord och utföra trollerikonster och på så sätt roa hela publiken.
Han har testat gatumagi vid några tillfällen och fått stora klungor runt sig i Ludvika centrum, när han gjort mera med mynt, kort eller andra föremål än folks ögon hunnit uppfatta.
- Jag tyckte det skulle vara bra fortsättning på min karriär som magiker och illusionist att synas i TV. Därför anmälde jag mig till TV4 Talang 2008. Från faludagens audition gick jag vidare. Mer får jag inte säga. Titta istället på mig om jag kommer med i tv-programmet Talang 2008 som sänds fredagen den 18 april, säger magikern Vladinex från Ludvika.
BOO ERICSSON
023-476 34
boo.ericsson@daladem.se

Mer läsning

Annons