Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen vill sälja v/a till GGAB

Annons

De borgerliga partierna lägger en skuggbudget som innebär besparingar, men också ännu mera satsning på mindre barngrupper på dagis.

- Vi lägger förslag på budget med 14 miljoner lägre driftskostnad inom kommunen 2009. Vi begär besparingar 3-4 miljoner var på administration med mera inom VBU, kommunstyrelse, tekniska, kultur och fritid samt räddningsnämnd, säger Kjell Israelsson m.
- Men vi lägger också 8 miljoner mer än ram på mindre barngrupper i förskolan. 16-17 barn per grupp är målet.
- I totalen får vi 25 miljoner i överskott/buffert medan s stannar på 9,6 miljoner.

Få 100 miljoner

De borgerliga partierna föreslår försäljning av kommunala reningsverken, inklusive vatten- och avloppsnät, till kommunens eget fastighetsbolag GGAB. GGAB får då låna upp 100 miljoner. För försäljningssumman 100 miljoner vill allianspartierna betala av pensionsskuld och lån.
- Vi vill satsa mer på energisnål gatubelysningar samt på vägar till nya villaområden Laggarudden och Bysjölandet samt till industriområde i Landforsen.

Ny brandstation

- Och vi vill skrota brandstationerna i Ludvika och Grängesberg och 2009 projektera för bygge av ny gemensam station på Lyviksberget.
- 60-65 procent av vår politik är lika som sossarnas. Vi skiljer oss även med att vi vill slå ihop tekniska, mark och plan, miljö och bygg till ett stadsbyggnadskontor. Vi vill sälja tekniskas fastigheter till Ludvikahem, säger Israelsson.
BOO ERICSSON

Mer läsning

Annons