Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anonym givare skänker160 000 till föreningar som har betydelse för unga

/

Annons

I Ludvika finns en anonym givare som via Handelsbanken och en fondstyrelse i år lämnar 160 000 kronor till föreningar. Pengarna ska enligt givarens önskning gå till föreningar som har stor betydelse för ungdomar i Ludvika.

I fondstyrelsen att finna lämpliga mottagare av dessa penningbidrag, som blir årligt återkommande, sitter kommunalrådet Maria Pettersson, bankchefen Carina Lundefors och ställföreträdande bankchefen Irene Högberg samt advokaten Olof Riesenfeld.

Harnässpelen får 20 000 kronor, mottagare initiativtagaren Gunnar Ehn och Högbergskyrkans pastor Peter Ulveström.
För att säkerställa de roliga Harnässpelen för mellanstadieskolor år 5-6 på våren och vinterspel i februari för åk 6.
- Nu har vi råd bygga taket över dogfightstången. Så det går att dogfighta även om det skulle regna.

Fjällberget får 100 000 kronor, mottagare IFK Grängesberg Alpinas ordförande Hans Johansson.
I en anläggning som dras med eftersatt underhåll skapas med mångas ideella krafter ändå goda möjligheter för ungdomen att kunna utöva alpina sporter.
- I tisdags fick vi hem de begagnade, för oss nya, snökanonerna vi väntat på. Och med dem en faktura på 187 000 kronor. Checken kommer mycket lägligt och går oavkortat till fakturan.
- Stort tack till den anonyme givaren. Vi blir varma om våra hjärtan. Bidragen är så välkomna på båda ställerna, tackar Gunnar Ehn.
Den 17 december får två föreningar till uppmärksamhet tack vara anonyma gåvan.
45 personer från Nattvandrarna och Källbottens IK blir bjudna på julbord på restaurang Piren för att de jobbar så bra med ungdomar och lägger ner många ideella timmar.
- Pengarna räckte dessutom till tio nya varma jackor åt Nattvandrarna, säger Carina Lundefors som är tyst som en mussla vem eller vilka givarna är.
BOO ERICSSON

Mer läsning

Annons