Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återvinningscentralen blir kvar - men öppettiderna ändras

Annons

Grangärde Återvinningscentral ska inte läggas ned. Istället ska öppettiderna ändras. I går öppnade centralen för första gången efter sommaruppehållet - lite rymligare än tidigare.

I början av året fick renhållningen, en del av Tekniska kontoret, krav på att spara in pengar. Det var upp till renhållningen själva att komma fram till hur pengarna skulle sparas, och man funderade på att lägga ned Grangärde återvinningscentral.

Trångt

Grangärde återvinningscentral hade problem med utrymme. När det kom mycket bilar hade man svårt att ta sig fram och se mellan containrarna.
- Dom som kom hit för att lämna avfall fick stå och vänta länge. Och personalen hann inte ha koll. Det blir inte bra när det är trångt, det för med sig risker, säger Anders Hammarbäck, samordnare på renhållningen.

Bättre

För omkring en månad sedan bestämde sig renhållningen för att inte lägga ned Grangärde återvinningscentral. Iställer kommer öppettiderna att förändras. Från och med 1 september är det centralen stängd på lördagar. Den kommer bara att hålla öppet en dag i veckan, tisdagar klockan 14-19.

Under sommaruppehållet passade man på att göra något åt utrymmesproblemet. Containrar flyttades om och ett staket placerades längre bak.
- Det är fortfarande för litet, men det är bättre, säger Anders Hammarbäck, samtidigt som han visar en dam var glödlamporna ska slängas.

ANNA ENBOM

Mer läsning

Annons