Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara Centern vill höja kommunalskatten

Centerns Jan Karlsson fick inget stöd när han i kommunfullmäktige på måndagskvällen argumenterade för höjd kommunalskatt.

Annons

De borgerliga är oeniga om tagen i Ludvika. Jan Karlsson (C), till vänster, vill höja skatten nästa år men får inget stöd alls av Ann-Christin Anderberg (BOP) och Håge Persson (M).

Som DT tidigare skrivit vill Centern nästa år höja skatten med 30 öre, vilket skulle ge kommunen ökade intäkter på knappt 16 miljoner.

Under debatten fick han mothugg av Leif Pettersson (S), moderaterna Håge Persson och Hans Gleimar, Johnny Karlsson (FP) och Ann-Christin Anderberg (BOP).

– Jan, du sa att du skulle bli paff om jag skulle stödja dig. Och det tänker jag inte heller göra. Det är möjligt att vi behöver höja skatten, men inte just nu, sade Anderberg.

Kommunalrådet Leif Pettersson:

– Vi i majoriteten kommer att lägga en budget som fungerar med den skattesats vi har i dag. När vi ser framåt med utvecklingen av kommunen så tror vi inte att vi behöver ta till åtgärder som skattehöjning.

Trots det kompakta motståndet höll Jan Karlsson fast vid sin och Centerns linje.

– Hans Gleimar säger att höjd kommunalskatt slår mot de som har lägsta inkomsterna. Det är riktigt, men kommunen behöver stärka kassan. Alternativet är annars att kommunen kanske får stänga ytterligare inrättningar på landsbygden eller spara mer i vården.

Mer läsning

Annons