Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besöker skolan och är nöjd med inriktning för hållbar uveckling

/
  • Lärarna Ulla Green och Annelie Oskarsson, vikarierande rektor, informerar Peter Hultqvist om hur man arbetar på Håksbergs skola.FOTO: OVE ANDERSSON

Annons

Beskedet att Håksbergs skola är med i projektet ”Lärande för hållbar utveckling” gladde riksdagsledamoten Peter Hultqvist (s) extra mycket när han besökte skolan.
- Det är mycket bra. Jag har just ställt en fråga till skolministern om projektet med anledning av att det finns risk att det stannar av, sade Peter Hultqvist.

Det var på måndagen som Peter Hultqvist besökte Håksbergs skola, norr om Ludvika. Inbjudan hade kommit från Jenny Jansson, lärare på Kyrkskolan, som kontaktat Peter Hultqvist i egenskap av att hon arbetar med ett projekt i regi av Järarförbundet.
- Jag har förstått att man har en naturinriktning på skolan och jobbar på ett lite annorlunda sätt. Så det ska bli intressant att se hur det går till, sa Peter Hultqvist när han anlände till skolan.

Tillfredsställelse

Innan han informerades av lärarna berättade Hultqvist att han var orolig för att projektet ” Lärande för hållbar utveckling”, som startade när socialdemokraterna hade regeringsmakten, är på väg att mer eller mindre läggas ner av nuvarande regering. Hultqvist tog därför med stor tillfredsställelse emot beskedet från Annelie Oskarsson, vikarierande rektor, att Håksbergs skola är med i projektet.
Naturinriktningen innebär, enkelt beskrivet, att naturen är integrerad i skolans undervisning med många utomhusaktiviteter.

Utomhusaktiviteter

Måndagen var en sådan dag med lunch i det fria och kojbygge för eleverna.
Även detta som ett led i undervisningen då eleverna bland annat sett till att det finns bygglov för kojorna.
- Det är mycket bra att man lägger in moment i undervisningen som stimulerar elevernas lärande, sade Peter Hultqvist.

Mer resurser

I övrigt menade Peter Hultqvist att den nuvarande regeringen fokuserar alltför mycket på de byråk-ratiska delarna i skolarbetet. Han framhöll i stället vikten av kvalitet i undervisningen som kräver mer resurser i form av personal.
- Vi har därför under en treårsperiod bland annat lagt en miljard mer om året än regeringen till personalförstärkning i skolan, berättade Hultqvist som föreföll mycket nöjd med hur man jobbar på Håksbergs skola.

Mer läsning

Annons