Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostäder svårt drabbade efter garagebrand i Ludvika: "Söker ersättningsboenden"

Sex ludvikabostäder drabbades svårt efter den garagebrand som inträffade runt halv 4-tiden under lördagen. Ludvika Hem letar nu efter ersättningsboenden till de drabbade.

Annons

Räddningsledare Torbjörn Berg berättar att de anlände till en fullt utvecklad brand i ett området vid Ludvika gård – där en bil brann i ett garage. Det berörda garaget i flerfamiljshuset låg direkt under en lägenhet och elden hade således spridit sig till ytterligare tre balkonger.

– Ludvika Hem försöker hitta ersättningslägenheter till de boende vars lägenheter inte är beboliga, berättar räddningsledaren.

Inga personer ska ha skadats i branden.

– Ett tag befarade vi en spridning på vinden men det gick bra, ingen spridning. Sex stycken lägenheter är drabbade av branden varav en bostad är extra hårt medtagen.

Branden ses nu som släckt om ingen okänd spridning föreligger. Räddningstjänsten kommer stationera två man på plats under ett par timmar för att unvika en eventuell nyantändning.

Förutom den utbrända bilen i garaget och de brandskadade lägenheterna identifierades ytterligare en bil som brann – en bit bort.

Brottsrubriceringen är i dagsläget allmänfarlig vårdslöshet.

Mer läsning