Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Bra sätt att träffas spontant”

Annons

För första gången har arbetsförmedlingen i Västerbergslagen anordnat ett forum där arbetssökande och arbetsgivare möts.
Men bara 5 av de 105 arbetsgivarna som bjudits in till forumet nappade.
- Det här är en möjlighet till direktkontakt mellan företag och sökande, säger arbetsförmedlingens Patricia Van Trigt som berättar att ett nytt forum planeras till hösten.

De fem arbetsgivare som kommit till träffen var Ovako, Swebus, P-Form/Metall Trä, Vård- och omsorgförvaltningen i Ludvika samt Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika. För arbetssökande Mikael Persson som har kunskaper i computeraided design så verkade företagen P-Form och Metall Trä vara särskilt intressanta. De företagen tillverkar olika typer av stål- och träformar för byggen.

Bra idé

- De har säkert behov av rithjälp. Det kan vara offertritningar och monteringsritningar, sade han efter att ha kommit överens med företagens representant Sven Nilsson om att lämna in sitt cv.
Han var nöjd med Arbetsförmedlingens idé om att anordna en sådan här träff.
- Det här är ett bra sätt att mötas spontant, tyckte Mikael Persson.

Arbetsgivare får kritik

Men han tyckte att det borde finnas fler teknikföretag på plats. När han får höra att bara 5 av 105 inbjudna företag medverkar säger han:
- Jaså, var det inte fler? Det var dåligt.
Patricia Van Trigt på Arbetsförmedlingen är beredd att hålla med honom.
- De flesta arbetsgivare klagar på att det är svårt att få tag på folk, och så kommer de inte när vi anordnar detta, säger hon kritiskt men hoppas på fler i höst.

Gjorde reklam för sig

En av tankarna med träffen nu i april var att företagen ska kunna hitta vikarier för sommaren. Swebus hade precis de tankarna på träffen.
- Vi behöver 5-10 chaufförer i Ludvika, och cirka 20 i Borlänge, sade Rolf Olsson som är personalplanerare.
Vid ett annat bord fanns Ovako. För tillfället söker man inga personer för anställning, men företaget tror ändå att engagemang som det på Arbetsförmedlingen kan vara bra för framtiden.
- Och de som är intresserade ska lägga in sin cv på vår webbplats, så har vi vetskap om deras intresse, säger Ulla Eklund som är personal- och kompetensutvecklare på Ovako.

Mer läsning

Annons