Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BWO, Frida, Velvet, Nisse Hellberg, Svenne & Lotta, PAIN...

Annons

Ludvikafesten i sommar får starka drag av Melodifestivalfinalen i Globen. Frida Muranius, med låtar som "Dunka mig gul & blå” och senast finallåten "Upp och hoppa” kommer till stora scenen på Brända tomten i Ludvika lördag den 27 juni. Festen startas av BWO, kortbyxan Alexander Bard, sångaren Martin Rolinski och divan Marina Schiptjenko, torsdagen den 25 juni. Dessutom kommer Jenny "Velvet” Pettersson, Nisse Hellberg, PAIN...
- Vi har bokat artister för 600 000 kronor till tredagsfesten som besöks av 35 000 människor, säger Håkan Rosén i Ludvika.

- Vi arbetar inför årets fest med att erbjuda mera aktiviteter under flera dagar. Vi återkommer vartefter ytterligare inslag blir klara, säger Ludvikas turistchef Håkan Rosén.
Han är övertygad om att åttonde Ludvikafesten blir den sista i nuvarande kvarter mitt i stan. Han menar att förberedelserna för ett nybygge av affärshus med bostäder ovanpå nått så långt att Brända tomten 2009 är borta.
- Jag har föreslagit att ansvariga för ett byggnadskomplex kommer på årets fest och tar första spadtaget...

Svenne & Lotta

Rosén hoppas publiken ska uppleva en lagom blandning av nya artister och nostalgi. Flera är aktuella i Melodifestivalsammanhang, som BWO med Alexander Bard samt Frida som båda gick vidare från deltävlingen i Linköping till finalen i Globen. Velvet som kommer till Ludvika gick vidare till Andra Chansen i fjol, men inte i år med sin låt "Deja vu”.
Till fest-fredagens crousing med amerikanska bilar genom Ludvika har man satt artisterna 60-talsduon Svenne & Lotta med legendariska The Hep Spars, just Jenny "Velvet” Pettersson, därefter 80-tals bandet Noice samt från midnatt PAIN.

Öronbedövande PAIN

- Jag var personligen oerhört imponerad av Peter Tägtgrens framträdande på Ludvikafesten ifjol. Öronbedövande, men ett fantastiskt häftigt avslut på fredagskvällen, säger Håkan Rosén.
- Jag sa till honom "förutsatt att du kommer med ännu mera ös” får du avsluta fredagskvällen under Ludvikafesten även 2008. Och Peter har lovat att det ska bli ös. Mycket effekter.
Tobbe Trollkarl får göra eftermiddagsprogrammet på lördagen. Halv åtta på kvällen uppträder Nisse Hellberg, känd sångare från Wilmer-X. Många ungdomar ser säkert redan nu fram emot Frida, klockan 21, men arrangören tror också att engelsk-svenska bandet The Overtones kommer att dra publik. Ludvikafesten ska sedan avslutas med riktigt röj, Pumpbolaget och skumdisco...

BOO ERICSSON

Mer läsning

Annons