Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DD kollade hur övriga matbutiker klarat sig

Annons

Det har gått en månad sedan Coop Extra öppnade sin stora butik på Lyviksberget.
- Vi kan inte annat säga än att vi är nöjda, säger butikschef Malin Åhs.
DD ringde runt för att kolla med ett antal butiker hur de upplevt den senaste tiden.

Den 27 februari slog Coop Extra upp portarna på Lyviksberget. Efter en hektisk öppningsvecka har försäljningen stabiliserat sig berättar butikschef Malin Åhs. Framförallt ser det ut som att folk åker till Lyviksberget i slutet på veckorna.
- Det brukar vara så när butiken ligger lite utanför själva stan, förklarar Åhs.
I kringliggande butiker var det nog ganska nervöst hur det skulle gå efter butikens etablering. DD har gjort en koll, och enligt kommentarerna från butikscheferna så har butikerna klarat sig ganska bra.
Matmagasinet, Hans-Olov Ahlström:
- Det går bra, men det är klart att man märker av det. Vi är nöjda med påskhelgen. Det är mest i början som folk är nyfikna. Men vi håller igen med timuttaget, till exempel om någon blivit sjuk.
Coop-Ludvika Gård, Peter Schuster:
- Vi tappade ungefär 1 000 kunder i veckan de första veckorna. Det innebär ett tapp på 15 procent, men vi hade budgeterat för 20 procent. Jag tycker att vi klarat oss väldigt bra. Det är bra med kunder och bra försäljning. Dessutom minskade vi personalstyrkan i förtid. En del som jobbad deltid här, fick jobb på Lyviksberget.
Coop-Sunnansjö, Thomas Lank:
- Vi har inte märkt någonting. Det är ingen skillnad.
Coop-Grängesberg, Lena Persson Burman:
- Om man jämför med påsken förra året så har vi en minskad försäljning med 10 procent. En del av det kan också förklaras med att lönen kom före påsk förra året.
Ica-Grängesberg, Per-Leo Andersson:
- Det har minskat efter våra beräkningar. Det innebär ungefär 3-5 procent under veckorna som varit, men vi var rädda för att det skulle dra iväg till 10-15 procent. Tyvärr är den bistra verkligheten att det enda man kan spara på är timmarna. Men jag ser Lyviksberget som något positivt för kommunen.
Willys, Camilla Fogelström:
- Det är för tidigt att säga än. Klart att det märktes öppningsdagen, men sedan har det varit business as usual.
Hemköp, Olle Gustavsson:
- Påsken var jättebra och vi ser ingen nedgång, snarare tvärtom. Vi är för fri konkurrens och ser framtiden an med tillförsikt. ANDERS BJÖRKLUND

Mer läsning

Annons