Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deltog i volleybollturnering på Kyrkviksbadet i Grängesberg

Annons

En ung man i 20-årsåldern från Västerbergslagen sitter anhållen som misstänkt för våldtäkt mot barn. Händelsen som under onsdagen började utredas av polisens familjevåldsrotel i Borlänge ska ha inträffat efter volleybollturneringen vid Kyrkviksbadet, utanför Grängesberg, i helgen.

Först under tisdagen fick Ludvikapolisen in en anmälan om att en ung flicka, under 15 år, ska ha blivit våldtagen under kvällsfesten som följde på vollybollturneringen vit Kyrkviksbadet. Turneringen hade samlat mycket ungdomar. För-utom det sportsliga dagtid förekom trubadur och alkohol, för de som innehadde åldern, på kvällarna i öltält.

Mycket alkohol

Sedan verkar, tyvärr, ett stort okontrollerat festande och drickande ha förekommit utanför avspärrade festivalområdet. En misshandel har polisanmälts. Det rapporterades till polis att någon viftat med ett pistolliknande föremål.
Ambulans hämtade en ung kvinna. I detta festande misstänks alltså också att en våldtäkt mot underårig ägt rum.

Mannen anhållen

Mannen anhölls tisdag kväll i sin utevaro. Denne 22-åring greps under onsdagen. Det beslutades att placera polisutredningen hos polisens familjevåldsrotel i Borlänge.

Inga kommentarer

- Vi har bara kommit en bit i att utreda fallet av en misstänkt våldtäkt mot barn, säger dagåklagare Ulrika Selderman, Falun.
- Jag sitter här just och tar ställning till en begäran om offentlig försvarare.
Ulrika Selderman kommenterar inget alls vad man misstänker ska ha inträffat mot den unga flickan.
- Jag kan inte säga något. Jag kan bara bekräfta att en man sitter anhållen och att rubriceringen är våldtäkt mot barn. Förhören har just inletts och ska fortsätta.
- Vi har ett par dagar på oss innan vi behöver ta ställning till om eventuell häktningsframställning ska inlämnas till tingsrätten.
BOO ERICSSON

Mer läsning

Annons