Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det finns många ideér om ny placering av stora scenen”

Annons

Folkets hus-parkeringen, Sänkan och Garvarns torg är några av förslagen vad gäller platsen för nästa års Ludvikafesten. Framemot jul räknar turistchefen Håkan Rosén med att man ska ha bestämt sig.

Under samtliga Ludvikafester som arrangerats har stora scenen varit placerad på Engelbrektshörnan. Nu ska emellertid tomten bebyggas vilket innebär att arrangörerna av festen måste hitta en annan plats för stora scenen till nästa fest. För en Ludvikafest blir det även 2009.
- Det utgår jag från. I annat fall finns risken att det blir revolution, säger Håkan Rosén skämtsamt.

Annan inramning

Rosén menar att festen 2009 får en helt annan inramning är tidigare. Detta på grund av flytten. Vilken inramning det blir är dock ännu inte bestämt.
- Det finns många idéer. Exempelvis har vi talat om Folkets hus-parkeringen, Sänkan, Garvarns torg, Kasttjärnsparken och Väsmansstranden. Själv anser jag att Väsmansstranden inte är något alternativ eftersom närheten till stan är viktig, säger Rosén som också poängterar att sponsorernas synpunkter är viktiga.
Före jul räknar Rosén med att kunna ge besked om vilken plats man väljer.

Senareläggning

Hittills har Ludvikafesterna tidsmässigt arrangerats veckan efter midsommar, i slutet av juni. En senareläggning har diskuterats, men det tycks inte vara något som Håkan Rosén förordar.
- Personligen anser jag att den bör ligga kvar, säger han.
Sponsorerna är viktiga för Ludvikafesten. I april i år meddelade ABB, som varit en av de stora sponsorerna ända sedan starten, att man inför 2009 års fest, upphör med sponsringen. En, enligt Håkan Rosén, kännbar förlust men ingen katastrof.

Utmaning

- Jag ser det inte som något problem, snarare som en utmaning. Ett par saker som jag emellertid lärt mig under åren är att festen blir inte billigare. Och ska det bli en lyckad fest går det inte att gå ner i kvalité när det gäller artisterna, säger Håkan Rosén.

OVE ANDERSSON
023-476 36
ove.andersson@daladem.se


Mer läsning

Annons