Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Du behöver inte springa, utan bara reagera och följa med i tanken”

/
  • Anders Liljebjörn är mest veteran av alla veteraner i pingisgänget. 82 år blir han i november, men det är inget fel på hans forehand.FOTO:ANDERS BJÖRKLUND
  • Anders Liljebjörn är mest veteran av alla veteraner i pingisgänget. 82 år blir han i november, men det är inget fel på hans forehand.FOTO:ANDERS BJÖRKLUND
  • Efteråt blir det alltid fika och eftersnack. Just här är finanskrisen ett hett tema.FOTO:ANDERS BJÖRKLUND
  • Evald Persson får in en ruggig smash och förvandlar den annars så duktige Gunnar Andersson till en staty.FOTO:ANDERS BJÖRKLUND

Annons

Pingisen är på skoj, och det avslutande fikat nästan lika viktigt som själva sportandet.
- Det här är en underbar sport för oss äldre, säger Gunnar Andersson som är ordförande i SPF Veteranringen i Ludvika.

Finns det några typiska sporter där pensionärer idrottar i grupp? Boule och gymping är det jag kan komma på. Det är sällan du ser ett gäng pensionärer spela hockey eller fotboll. Gunnar Andersson vill dock varmt rekommendera pingisen.
- Du behöver inte springa, men du behöver reagera och följa med i tanken. Och samtidigt får du röra på armar och ben, säger han.
En gång i veckan går de till Sporthallen för att spela. Sju herrar är det fråga om, men den här dagen är de bara fyra. En är sjuk, en annan har ett opererat fingret, och en tredje är på resande fot. Några matcher är det inte fråga om. Det handlar om att spela och ha kul.

Inga matcher

- Det är en social grej och därför spelar vi inga matcher. För då kan det bli ”skit” och ”fan”, och att man ska vinna, menar Gunnar Andersson.
Yngst i gänget är Evald Persson på 72 år och äldst är Anders Liljebjörn som blir 82 år i november. Den sistnämnda verkar också vara den som har det mest passionerade förhållandet till sporten. Det märks när det är sommar och ingen träning.
- Anders längtar efter pingis på sommaren, säger Gunnar Andersson.
Därför har han sitt eget pingisbord hemma i trädgården. Och då går det ju att bjuda hem de andra herrarna på lite sommarpingis.

ANDERS BJÖRKLUND

Mer läsning

Annons