Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förhandlingar pågår med två fackklubbar på skolan

Annons

12 personer varslas på Brunnsviks folkhögskola. Varslet är en direkt följd av det beslut som togs för en tid sedan att kursgårdsverksamheten på skolan ska läggas ner.

Det var i början av november som styrelsen för Brunnsvik folkhögskoleförening beslutade att kursgårdsverksamheten i föreningens regi på Brunnsvik, utanför Ludvika, ska avvecklas.
Med anledning av detta har ledningen för folkhögskolan anmält till Länsarbetsnämnden att man varslar 12 personer om uppsägning.
- Vi har ännu inte nämnt några namn då förhandlingar pågår med två av fackklubbarna på skolan. Om inget oförutsett inträffar räknar jag med att förhandlingarna ska vara klara i slutet av denna vecka, säger Enrico Barile, operativ chef och vd för Brunnsviks Förvaltning AB.

Kommunal och Handels

De fack som det förhandlas med är Kommunal och Handels och de yrkeskategorier som omfattas av varslet är receptionister, vaktmästare, administration, kök- och matsalspersonal och städpersonal.
- Man kan säga att det är hotellpersonal, säger Enrico Barile som även antyder att antalet som sägs upp möjligen kan bli färre än antalet som varslas.

Ny ägare

I övrigt berättar Enrico Barile att arbetet fortfarande pågår att hitta en eventuell ny ägare till Brunnsvik.
Målsättningen är att hitta en helhetslösning där en eventuell ny ägare övertar både folkhögskoleverksamheten och kursgårdsverksamheten.
Men han är även öppen för andra lösningar. Värt att nämna är också att Pentti Supponen tillsatts som tillförordnad rektor för Brunnsvik.

Sjukskriven

Som vi tidigare berättat har Conny Bringås sagt upp sig som rektor på skolan. Meningen var emellertid att han skulle inneha tjänsten till en bit in i januari månad. Conny Bringås är dock sjukskriven och i stället tjänstgör Pentti Supponen på hans plats.
- Pentti Supponen har tidigare varit lärare på Brunnsvik. Men han har varit tjänstledig under många år då han arbetat som kommunalråd i Hällefors kommun, berättar Enrico Barile.

Mer läsning

Annons