Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fräck stöld mot firma andra natten i rad

Annons

- Vi blir tvungna att skaffa kameraövervakning eller larm även på gården, säger Håkan Jansson vid Bergslagens Golvservice på Bilvägen i Ludvika.
För andra natten har tjuvar tagit sig in på golvfirmans gård genom att klippa upp nätet. Häromnatten stals klinker, kakel, mattrullar och tapeter ur försäljningstält. Natt till torsdagen har företagets släpvagn lastats full med samma typ av varor. Ett större hål har klippts i nätet för att få ut hela släpet och tjuvarna försvunnit med en rivstart.

- Detta är inte personer som behöver material till en friggebod. De vet vad som går att omsätta i pengar.
Stämningen är tryckt på golvfirman, med 25 anställda mattläggare, snickare, kakelsättare och butikspersonal, efter två nattliga räder geom staketet med ett dygn emellan.
- Ifjol stals vår servicebil som tjuvarna kvaddade neråt Björsjö. De blev dömda. Skadeståndet på över hundratusen kronor får vi nog aldrig, det finns inga tillgångar hos de killarna. Jag korresponderar också fortfarande med försäkringsbolaget, suckar Håkan Jansson.

Tar tid och kostnader

- Så två stölder och staketet uppklippt på flera ställen inom loppet av några dygn. Detta tar kraft och energi från vad en företagare ska hålla på med. Det drabbar oss med tidsspillan och kostnader.
- Tältet vi haft utanför butiken, men innanför staket, med utförsäljningsvaror och fullprissortiment vi inte fått plats med inne, har fått vara i fred hela sommaren tills natt till i tisdags. I natt var det dags igen. Nu känns det som att lusten att ha detta extra salutält gått ur en.

Första inbrottet

Natt till tisdagen klippte tjuvar hål i nätet som omgärdar golvfirmans baksida och gård. Det förefaller som att tjuvarna även klippt ett hål för eventuell snabb flykt mot nersidan, mot Essverk. De bröt de upp grindar mot framsidan och lastade i ett framkört fordon eller släp in klinker, kakel, mattrullar och tapeter.
- Mattrullarna är två meter breda. Tillhopa måste allt vägt över ett ton. Så de har inte bara haft en bil, säger Håkan Jansson.

Redan kl 23?

Som att det inte var nog återkom tjuvarna på onsdag kväll, eller natt till torsdag, och stal resten av värde. Nu ännu mera i pris och vikt.
- Förste man som kom sex i morse upptäckte inbrottet och förödelsen i tältet.
Håkan visar ute hur tjuvarna åter klippt upp staketet. De har slagit sönder låset till företagets släpvagn, med handkraft dragit den över asfalterade gården till försäljningstältet.
Där har tjuvarna sedan lastat vagnen med det mesta som fanns kvar av värdefullt klinkers, kakel, mattrullar, tapeter och klickgolv. Vagnen har dragits tillbaks in till gården, som vetter mot Gösta Samuelssons Volvofirma, staketet har klippts upp brett mellan två stolpar, en bil har körts intill, vagnen kopplats på och man har försvunnit med en rivstart.
- En granne har hört en rusande motor vid 23-tiden på onsdagskvällen Tjuvarna har kört den smala grusväg som kommer ut vid Essverk.
Kan tjuvarna ha varit så fräcka och slagit till på kvällstid? Rastar inte folk sina hundar då runtomkring på vägarna?

Släpvagn med logga

Släpvagnen är stor, med aluminiumfärgad kåpa och företagets logga ”Bergslagens Golvservice” på alla fyra sidor. Registreringsnummer FAW 894.
Polisens tekniker har på en utrullad mattrulle säkrat fotavtryck.
- Släpvagnen, varorna, åverkan på staket och grindar... det rör sig om avsevärda belopp, säger Håkan Jansson.
Någonstans kommer över 200 kvadaratmeter klinkersgolvplattor, badrumnskakel, stora plastmattrullar med mera att dyka upp till försäljning.

BOO ERICSSON
023-476 34
boo.ericsson@daladem.se

Mer läsning

Annons