Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Garagetillverkaren utökar med de nya stora friggebodarna

Annons

På landstingstvätten i Fredriksberg går Fredriksbergs Bygg & Montage snart in i en ny fas. Garagetillverkaren har redan beställningar på redskapsbodar från Säfsen Resort, och någon gång efter semestern ska tillverkningen av de nya större friggebodarna starta.
- Det verkar ha blivit större efterfrågan på dem sedan maxytan höjdes från 10 kvadratmeter till 15 kvadratmeter, säger Jerry Lindh som driver företaget.

Jerry Lindh flyttade in till Fredriksberg från Valdemarsvik i Östergötland i början av 2006, och den 1 januari i år startade företaget upp sin verksamhet i Fredriksberg.
Samtidigt som företaget etablerades kom de nya reg-lerna som tillåter större friggebodar.


Hos företaget finns redan takstolar och därför ska produktionen av friggebodar kunna komma i gång efter semestern.
Än så länge är det bara en till person, förutom Jerry, som jobbar på företaget, men han hoppas att det ska bli mer snurr på verksamheten framöver.
Tillsammans med företagets huvudägare Väsman Invest ser han över hur priserna ska kunna pressas ytterligare för att bli ännu mer attraktiv för kunderna. Jerry Lindh hoppas att det ska gå att sänka materialkostnaderna.

Fler anställda

Prispress, tillsammans med friggebodtillverkning, en planerad hemsida och broschyr gör att han hoppas nå ut än mer på marknaden. Om så blir fallet kan mer personal behövas.
- Jag hoppas ha några anställda i alla fall, säger han.
Än så länge verkar de nuvarande lokalerna i en del av landstingstvättens lokaler räcka till.
Men efter att landstingstvätten nu återuppstår, och lägger vantarna på resterande yta i lokalerna, så har fastighetsägaren lovat att bygga ut om Jerry Lindh och hans företag behöver expandera.

Inte i ordning än

Men än så länge har garagetillverkaren knappt kommit i ordning i de nuvarande lokalerna.
Därför har man exempelvis inte hunnit göra någon lastkaj, resa något förrådstält på gårdsplanen eller sätta det vändbord som ska underlätta jobb på två sidor av en arbetsyta.
- Det har varit så pass mycket att göra, förklarar Jerry Lindh.
Företagets största kund är hustillverkaren S:t Anna som Fredriksbergs Bygg & Montage har avtal med.

Mycket i Stockholm

- Vi bygger här i väggblock och om kunden vill så monterar vi upp garagen på plats. Det är det vanligaste. Det har varit väldigt mycket jobb i Stockholm, berättar Jerry Lindh.
Men i mån av tid så tar företaget också jobb från privatkunder.
- Vi försöker hinna med så mycket som möjligt, avslutar Jerry Lindh.

ANDERS BJÖRKLUND

Mer läsning

Annons