Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golfvecka givande för Lions

Under sommarens golfvecka i Hagge ansvarade Lions i Ludvika för aktiviteterna under måndagen. Ett arrangemang som på alla sätt gav ett positivt utfall, uppger Jan Norrgo som är PR-ansvarig i Lions.

Annons

– I samband med denna tävlingsdag fick vi intäkter på 21 020 kronor. Pengar som oavkortat går till Lions Cancerforskningsfond. Själva överlämnade vi 1 000 kronor till golfklubbens juniorverksamhet.

Jan Norrgo berättar vidare att Lions i sommar delat ut utmärkelsen Lionsstatyetten. En statyett i förgyllt guld, säger han skämtsamt, och som överlämnades till Björn Engström i cykelklubben CSK i samband med Finnmarksturen första söndagen i augusti.

– Priset ska gå till någon förtjänt ungdomsledare som gjort något bra för ungdomar. Förutom statyetten så får mottagaren 5 000 kronor att använda för eget gottfinnande. Pengarna ska alltså inte gå till den förening där mottagaren av priset är verksam, förklarar Jan Norrgo.

Samma pris har i år också utdelats till Johan Liljeros Holmgren i Hagge Golfklubb, vilket tidningen skrev om tidigare i somras. Priset har en lång tradition och har delats ut över 50 gånger.

– Johan utsågs till pristagare 2016, men prisutdelningen blev försenad, säger Jan Norrgo.

Mer läsning

Annons