Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hamnade under lastbil vid olycka på rv 50 i Gräsberg

/

Annons

”Änglavakt, osannolik tur och helt otroligt”.
Detta var yttranden som fälles av räddningstjänstpersonal och ambulanspersonal vid en trafik-olycka i Gräsberg där en personbil och en lastbil var inblandade. Personbilen hamnade under lastbilen, men lyckligtvis klarade sig både personbilsföraren och lastbilsföraren utan skador.

Olyckan inträffade på riksväg 50 i Gräsberg, cirka tio kilometer norr om Ludvika, straxt efter klockan 13.00 på måndagen.
Både personbilen och lastbilen kom söderifrån, från Ludvikahållet. Vad som orsakade olyckan var i skrivande stund inte helt klarlagt. Enligt knapphändiga uppgifter på olycksplatsen bromsade föraren av personbilen in. Föraren av lastbilen, som låg bakom personbilen, upptäckte av allt att döma detta för sent och körde in i personbilen bakifrån.

Ner i diket

Av allt att döma sköt lastbilen personbilen före sig och knuffade ner den i diket. Även lastbilen körde ner i diket och blev då liggande mot personbilen.
Trots att personbilen blev liggande i stort sett under lastbilen förblev emellertid personbilens förarsäte så gott som intakt.
Föraren av personbilen, som var ensam i fordonet, klagade på ont i huvudet men tycks i övrigt ha klarat sig helt utan skador. Även föraren av lastbilen klarade sig utan skador.
Båda skjutsades dock i ambulans till Ludvika lasarett för kontroll/vård.


OVE ANDERSSON
023-476 36
ove.andersson@daladem.se

Mer läsning

Annons