Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Hoppas på 1000 deltagare om några år

Annons

Arrangörerna av Ludvika Stadslopp ser med tillförsikt på framtiden.
- Vår ambition är att dubbla antalet deltagare jämfört med förra året, säger Håkan Jansson som är ordförande i LFfI som arrangerar loppet.

I år vänder LFfI i princip på Ludvika Stadslopp. Det betyder att det som var startpunkt i fjol blir målområde i år. Startpunkten kommer alltså att ligga på Skolgatan och löparna går i mål mellan stadshuset och pastorsexpeditionen i närheten av förra startplatsen som var på Roths äng.

Tror på dubblering

Förklaringen till för-ändringen ligger i att arrangörerna tror att antalet startande 2007 på 214 löpare ska kunna dubbleras 2008. Bansträckan måste ändras även om det bara skulle bli 100 löpare fler.
- Då kan vi inte ha starten vid Roths äng längre. Den blir för liten, förklarar Lars Hultgren som är tävlingsledare.

Bröt negativ trend

Men inför förra årets lopp var det inte ens säkert att loppet skulle fortleva. Planeringen kom igång sent, men det visade sig att loppet som tidigare befunnit sig i en negativ trend istället ökade antalet deltagare. Och arrangörerna tror nu på loppet.
- Vi kommer att satsa hårt på loppet framöver, säger Håkan Jansson.
Om 5-6 år hoppas arrangörerna att loppet ska ha omkring 1 000 deltagare.
- Vi vill göra loppet till en stor tävling för motionärer och tävlande, säger Jansson och berättar att planeringen pågått kontinuerligt ända sedan förra årets lopp.
En speciell satsning har inför årets lopp gjorts mot företag.
- Vi har haft kontakt med en del företag som ska jobba för att anställda ska delta i loppet, säger Håkan Jansson.ANDERS BJÖRKLUND

Mer läsning

Annons