Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresnämnden godkänner stora balkonger i bostadsrättsföreningen Apollo

Annons

Hyresnämnden i Västerås ger bostadsrättsföreningen Apollo 1 rätt vad avser de arbeten som innebär utvidgning och utbyte av befintliga balkonger.
Bakgrunden till Hyresnämndens beslut är att mer än två tredjedelar av de röstande på stämman gått med på styrelsens förslag i balkongfrågan.

För några veckor sedan höll Hyresnämnden förhandlingar i Ludvika gällande den segslitna "balkongtvisten” i bostadsrättsföreningen Apollo 1 i Ludvika.

Franska balkonger

Bakgrunden till tvisten är, enkelt beskrivet, att det i föreningen finns medlemmar som är emot en ombyggnad till större balkonger och nybyggnad av nio balkonger till lägenheter som tidigare haft så kallade franska balkonger.
I beslutet, som meddelades under tisdagen, godkänner Hyresnämnden bostadsrättsföreningens stämmobeslut från den 22 november 2007 såvitt avser de arbeten som innebär utvidgning och utbyte av befintliga lokaler.

Två tredjedelar

Hyresnämnden konstaterar bland annat att om föreningsstämmans beslut innebär att en bostadsrättslägenhet som upplåtits kommer att förändras eller i sin helhet behöver tas i anspråk av föreningen med anledning av en om- eller tillbyggnad, skall bostadsrättsinnehavaren ha gått med på beslutet.
Men om bostadsrättsinnehavaren inte ger sitt samtycke till ändringen blir beslutet ändå giltigt om minst två tredjedelar av de röstande har gått med på beslutet.

Kan överklagas

Nämnden konstaterar också i sitt beslut att på föreningens extrastämma den 22 november 2007 har mer än två tredjedelar av de röstande gått med på styrelsens beslut i balkongfrågan.
Hyresnämnden menar vidare att de skäl som i övrigt anförts mot stämmans beslut, exempelvis de nio nybyggda balkongerna, synes mer ta sikte på förhållanden utanför nämndens domvärjo.
Hyresnämndens beslut kan överklagas.


OVE ANDERSSON
023-476 36
ove.andersson@daladem.se

Mer läsning

Annons