Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I år blir sista året de hjälper till - sedan gör de en omfördelning av pengarna

Annons

ABB slutar med sponsringen av Ludvikafesten.
Enligt uppgift sponsrar företaget i år med 100 000 kronor, men till nästa år finns inga planer på detta.
- Vi kan tycka att den här typen av arrangemang ska bära sig själva lite mer, säger Maria Jansson som är ansvarig för sponsring i Ludvika.

ABB startade Ludvikafesten i samband med sitt 100-årsjubileum år 2000. Då var det festligheter både på företagsområdet och stan.
- Det här med att vi sponsrat Ludvikafesten är något som är kvar sedan jubileumet, förklarar Maria Jansson.

Omfördelar pengarna

Men nu drar företaget tillbaka sponsringen som enligt obekräftade uppgifter ligger på 100 000 kronor.
- Vi måste ju inte vara sponsorer hela tiden för att vi startade arrangemanget. Vi gör hela tiden en utvärdering av vad vi ska lägga pengarna på. Men vi kommer att lägga samma summa på sponsring i Ludvika, men på andra saker. Pengarna ska komma de ABB-anställda och Ludvikaborna till gagn på andra sätt. Vi vill att folk ska ha en aktiv fritid och att de ska känna stolthet över bygden.

Vad kommer ni att sponsra istället?
- Jag kan inte gå in på några detaljer kring vad vi sponsrar och med hur mycket, men det handlar om sponsring lokalt av kultur, idrott och så en del social sponsring.
I år kommer artister som BWO, Svenne & Lotta, Noice, Velvet och Pain till festivalen. Festen är mycket populär och besöks av över 30 000 personer.

Men är det inte bra för ABB:s goodwill att sponsra ett evenemang som Ludvikafesten. Sådana här typer av arrangemang är det ju kanske inte så mycket av annars här?
- Jo, det kan man tycka. Men sådana här arrangemang måste kanske bära sig själva lite mer, menar hon.
För Ludvikafesten blir det förstås ett hål i budgeten när en stor sponsor försvinner. Men turistchef, och tillika festivalchef, Håkan Rosén vill inte kommentera något i dagsläget.

ANDERS BJÖRKLUND

Mer läsning

Annons