Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inger och Lasse Åberg ställer ut månaden lång

/
  • Trängsel kring Inger och Lasse Åberg som signerade tiokronorsvykort på sina originalverk. FOTO BOO ERICSSON

Annons

Kändisparet Inger och Lasse Åberg lockade många lLudvikabor till vernissagen i Konsthallen. Inger är textilkonstnär med härliga vävnader, broderier och ett par litografier. Lasse är popkonsten trogen. Deras verk kan ses oktober månad ut.

Hur minns Lasse Åberg sin vän Charlie Norman?
- Som musikerkompis, golfkompis och vän.
Vi gjorde en del gigg tillsammans. Vi umgicks till exempel under inspelningen av Sällskapsresan 1 på kanarieholmarna, fast han spelade på det konkurrerande hotellet bredvid, säger Lasse Åberg.
- En gång i Bro när vi skulle spela en låt frågade jag i vilken tonart? ”Feldreich...” kom det blixtsnabbt från Charlie”...c-dur stjärnan i det blå”. Den musikerhumorn gillade jag hos honom.
- Vi spelade också golf tillsammans.
Vi bor i Båls-ta och han bodde i grannorten Bro. Han, jag och Annika Sörenstam var medlemmar i samma golfklubb.

Signerade vykort

Birgitta Karlestedt , Kultur-och fritidsförvaltningen, hälsade paret Åberg välkomna och sade att Ludvikaborna nu kan se deras textilkonst och litografier månaden ut i Ludvika Folkets hus Konsthall. Ett hundratal kom direkt. Att köpa Lasse Åberg-vykort för tian och få signerade var populärt.
- Vi ställer ut ibland och passar på att titta runt i Sverige, säger Inger Åberg bördig från Dorotea och utbildad på Jämtslöjd och Konstfack.

Grafisk formgivare

Av alla titlar som skulle kunna sättas på Lasse Åberg, musikartist (Bananbandet), konstnär och skådis (Stig-Helmer), är det en annan han föredrar:
- Jag är utbildad grafisk formgivare.
Har gått Konstfack, där Inger och jag för övrigt träffades. I Bålsta har vi ett av världens bästa museum med Disneytema, med serieoriginal, serierelaterad konst och samlar-prylar.

BOO ERICSSON

Mer läsning

Annons