Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jättekul att vara Ludvikas lucia"

Fram till söndag den 6 november tar Lions emot förslag på kandidater till hedersuppdraget som Ludvikas lucia.
– Det var jättekul att få vara Ludvikas lucia. En upplevelse, säger Emma Wähl, 17, som var lucia i fjol.

Annons

Det var kul att vara med. Man fick mycket uppmärksamhet, säger Emma Wähl som var Ludvikas lucia 2015.

Det har gått lite trögt för Lions att få tag i kandidater till årets luciatåg. Sju tjejer behövs och hittills är tre anmälda.

Emma Wähl tycker att traditionen med Ludvikas lucia är väl värd att bevara och hon hoppas att Lions får in tillräckligt många ansökningar.

– Det var mycket jobb men samtidigt jättekul. Speciellt när vi besökte ålderdomshem och sjukhus och såg hur glada de blev när vi kom. Så det är inget jag ångrar.

Jan Norrgo i Lions hoppas förstås också att man får ta emot flera anmälningar den här veckan så sedvanligt röstningsförfarande kan genomföras via DT.

– Tjejer kan förstås anmäla sig själva men det brukar ju inte vara ovanligt att mor- och farföräldrar skickar in anmälningar, säger han.

Det formella kravet för att få vara med är att luciakandidaten är född år 2000 eller tidigare och bosatt eller studerande i Ludvika kommun. Och så ses det som viktigt att lucian och hennes tärnor har okej sångröst.

Den som vill anmäla sig som kandidat gör det på följande epostadress: lionsclubludvika@lacable.se

Det går också att skicka vanligt brev på adressen Lions Club Ludvika, Köpmansgatan 7, 771 32 Ludvika.

I anmälan ska det finnas med uppgifter om namn, adress, telefonnummer och ett foto samt avsändare om det är någon annan än kandidaten.

Mer läsning

Annons