Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kah Slenning: ”Det är en slump”

Annons

Åtminstone tre rektorer samt förvaltningschefen inom social- och utbildningsförvaltningen Kah Slenning försvinner från kommunen i höst. Kommunen måste starta rekrytering av såväl ny chef efter Kah Slenning som nya rektorer efter Catarina Hedin, Jörgen Jonsson och Mikael Fältsjö.

På kort tid har åtminstone tre rektorer aviserat att de tänker sluta och byta till annan kommun. Fortsatt inom rektorsyrket.
Catarina Hedin är bosatt i Falun. Hon började arbetspendla för ett antal år sedan kom till rektorstjänst inom Ludvikas kommunala dans- och musikskolan.
För två år sedan bildade hon en rektorsduo med Marie-Helén Abrahamsson för Grängesbergsskolorna Parkskolan/Stallbacken. Hon har ått nytt rektorsjobb inom grundskolan i Borlänge och lämnar om två månader.

Till hemtrakter

En tidigare lärare i Grängesberg och rektor för Blötbergsskolan, Ewa Westmark, återvänder till Grängesberg efter fyra år som rektor i Insjön, men inte som rektor utan som speciallärare på Parkskolan.
Mikael Fältsjö som, efter försvarsneddragningar med sin militära bakgrund sökte nya utmaningar, kom till kommunen som rektor på Stallbackenskolan för att för fyra år sedan byta skola till Marnässkolan. Nu har han tackat ja till en rektorstjänst på gymnasiet i Borlänge.
Jörgen Jonsson slutar som rektor på Kyrkskolan och flyttar tillbaks till hemtrakterna Västervik efter ett par år.
I och med höstterminen startar fjärrundervisning i moderna språk från Kyrkskolan till Fredriksbergsskolans högstadium med Högskolans distansteknik Maratech .

Tf förvaltningschef

- Annelie Oscarsson i Fredriksberg får hålla i den biten, det gjorde hon också under utvecklingsskeden i våras tillsammans med Jörgen Jonsson, säger Kah Slenning som själv bara har en månad kvar.
Slenning slutar den 15 september och då går Barbro Nystedt in som tillförordnad chef, troligtvis året ut. Annons om chefstjänsten kommer ut i nästa vecka.

Där vid skolstarten

- Vi har haft extrem låg omsättning bland skolledare. Nu slutar flera rätt samtidigt, säger Kah Slenning och menar att det är en slump.
- Men alla, även de som ska sluta, finns på plats vid skolstart. Vartefter de slutar kommer det givetvis att finnas backup. Det finns arbetslagsledare och personer som även tidigare varit inne och vikarierat. Det blir inte helt tomt.
Nämnden ska tillsätta en rekryteringsgrupp, blandat fackliga- och förvaltningsföreträdare. Givetvis kan det bli fråga om någon omflyttning bland övriga rektorer också. Om någon rektor skulle vilja.
- Jag kommer inte att vara inblandad i rektorsrekryteringen säger Kah Slenning.


BOO ERICSSON
023-476 34
boo.ericsson@daladem.se

Mer läsning

Annons