Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna nedriven i våldtäktsförsök

Annons

Ludvika har en våldtäktsman lös.
-Den unga kvinnan var på väg hem från en restaurang när hon överfölls och trycktes ner på Ludvikas gågata. Hon lyckades kränga sig loss innan han lyckats få av henne kläderna, säger utredare Anette Tigerstrand på polisen i Ludvika.

Tidsangivelsen är inte helt exakt. Den för våldtäktsförsöket utsatta 21-åriga kvinnan fick efteråt kontakt med en man som stod framför Pelles korvkiosk på Storgatan och begärde hjälp.
- Detta vittne tittade på klockan, som då var 02.20 natt till söndagen, säger Anette Tigerstrand.
Kvinnan uppgav till vittnet att det gått en stund sedan gärningsmannen springande försvunnit. Polisen gör bedömningen att våldtäktsförsöket inträffat under kvarten mellan 01.45 och 02.

Väntade vid gränd

Kvinnan hade lämnat en restaurang och var på väg hem. Hon tilltalades mitt i centrala Ludvika av en för henne okänd man i 20-30 års åldern. Hon tänkte inte mera på detta möte tills plötsligt samme man dök upp intill låsta grinden mot gränden mellan Nobless damaffär och Swedbank.
Mannen grep omedelbart tag i henne. Ryckte omkull och tryckte ner kvinnan.
Han inledde försök att ta av henne kläderna.

Slet sig fri

21-åriga kvinnan krängde och gjorde motstånd när han ryckande försökte avlägsna mera kläder. Hon lyckades då slita sig loss. Då gav mannen upp och begav sig springande, i riktning mot Intersport och försvann runt hörnet Storgatan-Eriksgatan.
Kvinnan har, när hon hördes av polisen om händelsen, skärrad hittills bara kunnat uppge att vagt signalement. Att våldtäktsmannen är en man i 20-30 års åldern och cirka 175 centimeter lång. Hon säger att det var mörkt och händelsen gick fort.

Söker DNA-spår

Hon fördes av polispatrull till lasarettet för att få en mindre sårskada omplåstrad. Hennes kläder har polisen tagit hand om för att leta till exempel hårstrå eller saliv från gärningsmannen att ta DNA-prov på.
BOO ERICSSON

Mer läsning

Annons