Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lennart Karlsson kan inte ringa när det regnar - Telia har ännu inte gjort något

Annons

- Jag ska inte behöva ringa till SMHI och beställa solsken för att min telefon ska fungera, säger Lennart Karlsson, 84 år.
Telia ska reparera kundernas fel inom tre till fem dagar. Lennart Karlsson fick vänta mycket längre än så.

Det har regnat mycket de senaste dagarna. Lennart Karlssons telefon i sommarstugan i Ulriksberg fungerar inte vid regn eller när luften är fuktig. I går sken solen, då kunde han ringa DD och berätta om hur Telia låter honom vänta.
- Tätorter behöver inte ha sån lång väntetid, men bor jag långt ute på landsbygden är det inte så noga längre, säger han.

Felet kvarstår

Den 5 augusti kontaktade han Telia och berättade om felet. Den 13 augusti kom en tekniker hem till honom. Det var en dag med uppehållsväder så telefonen fungerade.
- Eftersom min telefon fungerade då så visade hans mätinstrument inte ett smack. Han drog den enkla slutsatsen att det måste vara fel på telefonapparaten och att jag måste byta den.
Senare samma dag fungerade inte telefonen igen. Han provade att koppla in grannens telefon i jacket men det hjälpte inte. Nästa dag ringde han Telia och påpekade att felet finns kvar.
- Då sa dom att jag måste göra en ny felanmälan och då gäller en ny tid, den 26 augusti, som sista åtgärdsdag.
Den nya tiden utgår från Lennarts samtal den 14 augusti, inte från den 5 augusti då han för första gången ringde och anmälde felet.

Infarkt

Det kom en tekniker den 19 augusti, tidigare än sista åtgärdsdagen, och bytte telefonjack utanför huset och förlängde teleledningen. Lennart Karlsson hoppas att telefonen kommer att fungera i fortsättningen. Han funderar över vad som skulle hända om han till exempel råkat ut för en hjärtinfarkt när telefonen inte fungerat.
- Jag har haft fem allvarliga proppar och i våras åkte jag på en hjärtinfarkt, så jag är i behov av en fungerande telefon.
Telia har talat om för honom att han kan få kompensation för de långa väntetiderna.
- Vad har jag för nytta av kompensation om jag ligger här avliden?

ANNA ENBOM

Mer läsning

Annons