Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lika lön för lika arbete är inget som nya chefen gillar

Anna-Karin Mässing, 45, må en gång i tiden ha varit vanlig arbetare. Men den klassiska LO-parollen om "lika lön för lika arbete" ställer hon sig inte upp och applåderar.

Annons

– Nej.

Det blir det snabba och bestämda svaret när DT frågar kommunens nya personalchef om lika lön för lika arbete är viktigt.

– Vi tillämpar inte det. Vi har individuell lönesättning och det tycker jag är bra. Vi har en tydlig löneprocess och tydliga lönekriterier.

Anna-Karin Mässing, ny personalchef Ludvika kommun, är

Samma bestämda nej-svar blir det på frågan om jämställda löner är viktigt.

Du tjänar 54 000 kronor i månaden men har lägre lön än din manlige företrädare. Nya chefer brukar ges högre lön än föregångaren på posten.

– Jag tycker att arbetsgivaren ska titta på vilka erfarenheter och kunskaper man har med sig. Jag vill inte jämföra mig med gamla chefen och jag är väldigt nöjd med min lön, framhåller Anna-Karin Mässing.

Tony Arvidsson tjänade 54 400 så det var trots allt inte så stor skillnad.

Anna-Karin Mässing skiner upp.

– Så bra. Då behöver jag inte vara missnöjd.

Formellt började hon som ordinarie personalchef den 1 september, men hade då haft rollen som tillförordnad sedan 1 januari. Dessförinnan var hon tillförordnad chef på räddningstjänsten under en stor del av 2015.

– En liten del av 2015 jobbade jag som sektionschef här på personalenheten. Tidigare har jag jobbat som enhetschef inom vård och omsorg i fem år och dessförinnan som skötare i psykiatrisk vård, som personlig assistent och behandingsassistent.

Anna-Karin Mässing leder nu det prioriterade projektet med att få ned sjukfrånvaron bland de drygt 2 000 anställda. Många är hemma på grund av psykisk ohälsa, för att de känner att de inte orkar mer. Pressen och stressen har tagit ut sin rätt.

– Cheferna måste vara bra föredömen för sin personal, säger hon, och jag undrar om teori och praktik går ihop här.

Samma dag har hon ringt undertecknad före åtta på morgonen och vill ändra intervjutiden. Jag skojar med henne och säger att det var en duktig chef som var på plats så tidigt.

– Jag kan vara här kvart över fem på morgnarna, blir svaret.

Inför intervjun sent på eftermiddagen undrar jag om jag kommer att möta en person med stora påsar under ögonen, på god väg mot utbrändhet. Farhågorna besannas inte, det förefaller vara en glad och pigg chef som möter mig i receptionen på Marnäsliden.

– Det är väldigt sällan som jag är här kvart över fem, vill hon ha sagt.

– Men jag har alltid jobbat väldigt mycket och tycker att det är väldigt roligt.

Så... det där med att vara ett föredöme?

– Okej, jag kanske inte alltid lever som jag lär. Men det är mitt eget val och jag har oreglerad arbetstid så har jag börjat tidigare så kan jag gå hem tidigare.

– Dessutom, min alldeles bestämda uppfattning är att man inte blir sjuk av att jobba mycket om man trivs med sitt arbete. Det som gör människor utbrända och sjuka är om de inte trivs på jobbet, om de inte kan påverka sin arbetssituation, om de har en chef som styr med järnhand.

Med det sagt, jobbar du 40 timmar i veckan?

Anna-Karin Mässing dröjer med svaret, så skrattar hon och svarar "jag tycker att jag har en bra balans".

– Jag är väldigt duktig på att ha balans mellan arbete och privatliv. När jag stänger dörren till jobbet, då stänger jag verkligen dörren.

Anna-Karin Mässing har sina bestämda uppfattningar om varför folk blir utbrända och tvingas sjukskriva sig.

Fakta om Anna-Karin Mässing:

Ålder: 45.

Familj: Dottern Linnéa, 20. Hon jobbar också hos kommunen, som barnskötare,och trivs lika bra som jag. Och så min chihuahua Vivi som är tio år.

Bor: Fyrarumslägenhet på Karlberg.

Fritidsintressen: Inredning, promenader, att umgås med min familj och vänner.

Mer läsning

Annons