Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lions efterlyser tjejer som vill bli lucia

Vem blir Ludvikas lucia i år?
Senast den 31 oktober ska intresserade kandidater anmäla sig till Lions.

Annons

I fjol var det Emma Wähl som utsågs till Ludvikas lucia. Nu är det hög tid att anmäla kandidater till

– Just nu har vi bara en kandidat men vi hoppas och tror förstås att flera intresserade hör av sig de närmaste dagarna. Det brukar ju vara så att intresserade själva skickar in en anmälan eller kanske att mormor eller farmor gör det, säger Jan Norrgo i Lions.

Det är 3I:a året som luciafirandet sker i Lions regi och i år gäller att kandidaterna ska vara födda år 2000 eller tidigare och bosatta eller studerande i Ludvika kommun.

– Det viktigaste är att man kan sjunga. De två senaste åren har vi haft jätteduktiga tjejer.

Lucian kommer att ha sällskap av sex tärnor så det är alltså sju kandidater som ska utses och sedan får DT:s läsare rösta om vem av dem som ska få äran att krönas till Ludvikas lucia vid en högtid i Ulrika kyrka fredagen den 9 december.

– Under följande helg samt måndag och tisdag kommer lucian och hennes tärnor att framträda på en rad platser, bland annat äldreboenden, berättar Jan Norrgo.

Den som vill anmäla sig som kandidat gör det på följande epostadress: lionsclubludvika@lacable.se Det går också att skicka vanligt brev på adressen Lions Club Ludvika, Köpmansgatan 7, 771 32 Ludvika.

I anmälan ska det finnas med uppgifter om namn, adress, telefonnummer och ett foto samt avsändare om det är någon annan än kandidaten.

Mer läsning

Annons