Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvika blir Fairtrade city

Annons

Ludvika fick igår beskedet att man kommer att diplomeras som Fairtrade City. En kommun som engagerar sig för etisk konsumtion.

- Detta är resultatet av den motion vänsterpartiet och miljöpartiet lade och som fullmäktige antog efter mycket om och men, säger Jan Larsson v.
- Mångkulturdagen och Integrationspriset är också resultatet av vänstermotioner, så man känner glädje och stolthet dessa dagar, säger han.

Rättvisemärkt

Fairtrade City innebär att kommunen lever upp till kriterier som rör Rättvisemärkt handel. Etisk upphandling, ett aktivt informationsarbete samt utbud av etiskt märkta produkter i butik och på arbetsplatser.
Fler dalakommuner är som Ludvika på väg att ta efter de första kommunerna som tagit krafttag i frågor om etisk konsumtion: Malmö, Munkfors, Lund, Örebro, Norrköping, Karlstad, Ronneby, Alingsås, Gnosjö och Borås.
BOO ERICSSON


Inställt för Wiehe
på Avenyteatern
LUDVIKA Den planerade konserten med Mikael Wiehe Jacques Werup på Avenyteatern i Ludvika den 29 oktober är inställd. Inte värst många biljetter var förhandssålda när Fredrik Gleisner, med arrangörsbolaget Goatbridge, bestämde att ställa in Wiehekonserten.

Mer läsning

Annons