Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Makarna Dahlman väntar på svar om dansbana och camping

/
  • Sjön Saxens strand har snyggats till. När Dala-Demokraten besökte platsen återstod endast beläggningsarbetena.FOTO: OVE ANDERSSON

Annons

Nog blir ”Träffpunkt Saxdalen”, som innebär en uppsnyggning av stranden vid sjön Saxen, ett lyft för byn. Och ett ännu större lyft blir det om campingplatsen och dansbanan som Ing-Marie Heed-Dahlman och maken Åke Dahlman hoppas få bygga blir verklighet.
De har vänt sig till kommunen, men inte fått något svar därifrån.

Under flera år har inte minst byalaget i Saxdalen ”legat på” för att få kommunen att göra något åt stranden vid sjön Saxen som sett allt annat än trevlig ut.
I årets budget avsatte emellertid kommunen pengar för ”Träffpunkt Saxdalen”, som projektet kallats och nu har det hänt saker där. Området har snyggats till genom att bland annat gräsytor och en strandpromenad anlagts och parkeringsplatsen i anslutning till Saxdalens Minilivs och Kiosk gjorts i ordning. Nu återstår endast beläggningsarbeten.

Pengar över

- Det arbetet kommer troligtvis att göras under den här veckan, berättar Jan-Inge Jansson vid kommunens tekniska kontor.
500 000 kronor finns budgeterat för ändamålet. Hur mycket det kommer att kosta är dock i dagsläget oklart. Jan-Inge Jansson utesluter inte att det kan bli pengar över.
- I så fall kommer vi att använda dessa pengar till en upprustning av området på andra sidan bron, mot öster, berättar han.

Campingplats

Sedan en tid tillbaka driver Ing-Marie Heed-Dahlman och maken Åke Dahlman Saxdalens Minilivs och Kiosk som finns på området. De ser naturligtvis positivt på uppsnyggningen. Men som antyddes inledningsvis har de en del planer som de gärna ser förverkligade.
- Vi vill anlägga en campingplats och en dansbana i anslutning till området. För att anlägga en campingplats behöver vi köpa en markbit bakom affären av kommunen. Därför har vi skrivit till kommunen, men vi har ännu inte fått något svar, berättar Ing-Marie Heed-Dahlman som inte sticker under stolen med att hon är besviken över det uteblivna svaret/beskedet från kommunen.

Till sommaren

- En campingplats med exempelvis uthyrning av båtar och kanoter och kanske en minigolfbana är en dröm och vi vill gärna komma igång till sommaren, menar hon.
I övrigt menar Ing-Marie Heed-Dahlman att en campingplats och en dansbana, där olika arrangemang kan anordnas, skulle vara ett välkommet komplement till minilivs/kiosk-verksamheten som idag inte är speciellt lönsam. På så sätt skulle affärsverksamheten säkras och Saxdalen få ha sin lilla affär/kiosk kvar.
OVE ANDERSSON
023-476 36
ove.andersson@daladem.se

Mer läsning

Annons