Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men DD:s skyltfönster krossat

Annons

- Ovanligt lite glasreparationer hos butiker och firmor på stan i sommar. Det är positivt, säger glasmästarna Hugo Andersson och Christer Ramström som dock fick rycka ut när DD:s Ludvikaredaktion drabbades av just glaskrossning under natten till tisdagen.

- Det förekom en räd en natt här tidigare i somras. Hemköp, Noblesse och Fina Rum drabbades då samtliga av skyltfönsterkrossning, säger Christer Ramström.
Annars har det enligt glasmästarna varit en bland de lugnare somrarna i Ludvika, vad gäller skadegörelse och glaskrossning. Kommunens byggnader har klarat sig riktigt bra.
- Vi har till exempel inte haft några utryckningar till skolor, vilket tyvärr varit vanligt förekommande förr om åren.

Slipper nattjour

En näringsidkare kan ha åtta tusen kronor i självrisk på sin glasförsäkring. Vid normalstora skyltfönster får den drabbade därför i princip stå för hela kostnaden själv.
- Numera har vi också så bra samarbete med väktarbolaget att de hämtar ut täckmaterial, åker till platsen och klistrar över skadan tills påföljande dag. Så slipper vi rycka ut mitt i nätterna, säger Hugo Andersson. Däremot upplever de en ökning beträffande trasiga bilrutor.
- Om det kan bero på pågående vägbeläggningar i vårt område. Vi vet inte. Ingen sträcka nämns särskilt, säger Christer Ramström.

Tips vid stenskott

- Mitt tips till bilisten som drabbas av ett stenskott i är; kör direkt till ett bilglasmästeri så kan vi laga med ett kosmetiskt bra resultat. Framförallt eliminerar man riskerna för att rutan spricker, säger Christer Ramström.

BOO ERICSSON

Mer läsning

Annons