Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- men problemet verkar gå att lösa

Annons

Filmklubben i Ludvika har känt sig bekymrade.
Efter att en ny projektor kommit in på Aveny i Ludvika har de inte kunnat visa gamla Bergman-filmer och andra klassiker som Chaplin.
Men problemet verkar vara möjligt att lösa får DD veta efter att ha snackat med berörda parter.

Anledningen till att projektorn på Aveny i Folkets hus skulle bytas ut var att Star Bio ville ha möjlighet att visa nya filmer inför storpublik på Aveny. Problemet uppstod då det visade sig att filmklubben, som hyr Aveny 15-16 gånger om året, inte längre kan visa filmer med formatet normalbild med den nya teknik som satts in.
- Alla svenska filmer till och med 50-talet gjordes i normalbild, säger Jan-Olov Tejde som är vice ordförande i filmklubben och ger fler exempel på filmer i formatet.

”Måste gå att lösa”

Ingvar Henriksson som är ordförande i kultur- och fritidsnämnden och som varit involverad i processen när den nya filmprojektorn skulle sättas in, tror dock att problemet ska gå att lösa:
- Det måste gå att lösa så att alla format kan visas, tänker han, men betonar att han inte är någon teknisk expert på området.

Skulle kultur- och fritidsförvaltningen kunna verka för att problemet blir löst?
- Först måste vi veta vad som felar, och sedan får vi göra en kostnadskalkyl på detta, säger han.

Ett bildfönster

Björn Wallgren som har Star Bio och som var drivande i installeringen av ny projektor på Aveny säger så här:
- Filmklubben har inte varit i kontakt med mig, men det där är grejer som går att ordna. Det är fråga om ett objektiv och ett bildfönster. Och objektivet finns redan, avslutar han.

Mer läsning

Annons