Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- och söker tillstånd för kraftig produktionsökning

Annons

På onsdag kommer Spendrups att hålla en viktig presskonferens.
Företaget har sedan tidigare planer på ett jättelager, men det är också känt att företaget har funderingar på att flytta all produkion från Vårby till Grängesberg.
-- Det kommer att handla om något som är mycket viktigt för Spendrups, säger informationsdirektör Caroline Ekman.

Presskonferensen kommer att hållas på företagets nyligen förvärvade anläggning Loka Brunn i Närke, cirka sju mil från Grängesberg. Företagets vd Jens Spendrup kommer att närvara vid mötet.
-- Jag kan förstås inte säga vad det är, men det är nog positivt för Grängesberg, säger Caroline Ekman som också avslöjar att nyheten inte gäller anläggningen Loka Brunn.

"Slå i taket"

Det är utan tvekan så att det rör på sig kring Spendrups nu. I går kom också information om att bryggeriet ska skicka in en tillståndsansökan till länsstyrelsen om utökad produktion vid bryggeriet i Grängesberg. Dagens tillstånd ligger på 230000 m3/år (vilket innebär 230000 miljoner liter), men nu söker företaget ett tillstånd på 500000 m3/år. Dagens produktion ligger på 178000 m3 och produktionsökningen varje år ligger på 7-8 procent.
-- Vi kommer att slå i taket om några år annars, säger Sisko Nautsch Rönnmark kvalitetschef på Spendrups.

"Trettio år framåt"

-- Vi har själva jobbat ett halvår med att ta fram ansökan, och sedan kommer säkert handläggningen på länsstyrelsen att ta minst ett halvår, fortsätter hon och berättar att det förrra tillståndet är från 90-talet.
Varför sökte ni inte ett tillstånd som medgav större produktion redan då?
-- Vi tyckte att 230000 m3 var väldigt väl tilltaget. Men nu ser vi kanske trettio år framåt i tiden, förklarar Nautsch Rönnmark.
Samtidigt ansöker företaget om tillstånd för utbyggnad av produktionslokalerna och utökad infrastruktur. Om allt detta håller företaget samrådsmöte i Parkskolan den 12 maj.
ANDERS BJÖRKLUND

Mer läsning

Annons