Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- och till hösten blir det åtta filmer

Annons

- Det har varit blandade reaktioner, men övervägande positiva.
Det säger Ludvika Filmstudios ordförande Jörgen Gunnarsson när han summerar reaktionerna på vårsäsongens filmutbud.
Under vårsäsongen fick filmklubben i alla fall ett stort lyft med 266 medlemmar jämfört med höstens 190 medlemmar.

Under våren har filmklubbens medlemmar kunnat se sju utvalda filmer. Det har varit 2 dagar i Paris, Du levande, This is England, Från grav till grav, Direktören för det hela, Min bäste vän och Vid himlens utkant. Ludvika Filmstudio har sagt att man medvetet har valt att satsa på lite ljusare filmer jämfört med höstens, som var ganska tunga enligt många.

Åtta filmer

- Men vårt val styrs också av vad vi har tillgång till. Vi har inte alltid haft tillgång till bra komedier, säger Lars Berg som sitter i styrelsen.
- Och samtidigt som många har tyckt att det varit skönt med ljusare filmer, så har någon också sagt att de saknat den riktigt starka filmupplevelsen, fortsätter Gunnarsson. Publikmässigt har säsongen i alla fall varit en stor succé, och till hösten kan filmälskarna se fram emot åtta filmer istället för vårens sju.

Få ungdomar

I publiken inför säsongens sista film satt Egil Sand-qvist.
- Filmerna har varit blandade, men ”Min bäste vän” var bra, sade han om filmen som faktiskt inbringade spontana applåder efteråt. Några rader nedanför satt ett par av filmklubbens få ungdomar.
- Det är synd att det inte är fler ungdomar här sade, Sanna Björkman.
- Förmodligen beror det på nedladdning, men kanske också på att folk inte blivit medvetna om klubben, sade hennes sällskap Rasmus Magnusson som vill rekommendera klubben.
Vilken är den bästa filmen ni sett?
- Du levande, svarar Sanna.
- This is England, svarar Rasmus.
Mer läsning

Annons