Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet hus hos ABB brukar locka tusentals besökare

Vart tredje år brukar ABB i Ludvika visa upp sina verkstäder under en Öppet hus-lördag. På lördag 16 september är det dags igen.

Annons

- De senaste gångerna har det kommit ungefär 7 000 besökare till Öppet hus på ABB i Ludvika. Det känns som om folk då går man ur huse, säger presschef Christine Gunnarsson för ABB Sverige.

Så här såg det ut vid senaste Öppet hus på ABB i Ludvika i september 2014.

- På ABB i Ludvika har vi ett av världens största kraftcentrum med unik kompetens och många historiska milstolpar att känna stolthet över, säger Christine Gunnarsson.

Insläpp sker som för tre år sedan, i september 2014, vid grindarna bredvid huvudkontoret, alltså efter Tunnelgatan.

ABB bjuder inte bara på sex olika slingor att kunna vandra runt i verkstäderna, utan även på fika och underhållning från tio på förmiddagen tills portarna stänger igen klockan 14 på lördagseftermiddagen.

Bland jippon kommer en ABB-robot att blåsa upp balonger. För musikalisk underhålling står Ludvika musikkår som står strax innanför grindarna och förgyller dagen med blåsmusik.

Platschef Thomas Andersson för ABB i Ludvika har lovat att vara på plats. Från en uppbyggd scen kommer han att i några omgångar berätta vad man gör och tillverkar i Ludvika.

För den som är intresserad av ett jobb kommer personalsidan att stå vid ett HR-torg och informera om lediga tjänster nu som i framtiden på ABB.

På ABB håller man under veckan på med att packa informationskassar som ska delas ut till alla besökare.

Mer läsning

Annons