Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Potatiskok på dagis utlöste brandlarm?

/
  • Alex och Noah tyckte det var spännande. Noah kunde berätta att pappa är brandman. Han har besökt brandstation och åkt brandbil. Lyckats samla på sig tre leksaks-brandhjälmar.FOTO BOO ERICSSON
  • Här kommer Rosie Trygg, insatschefen Anders Danielsson och kommunens Kalle Berg fram till att potatiskoket i den fuktvarma väderleken kanske utlöste brandlarmet på dagiset.FOTO BOO ERICSSON

Annons

- Spännande, tyckte Alex.
- Min pappa är brandman. Jag har tre brandhjälmar, flikade Noah in.
Barnen var uppsluppna och ville kommentera de spännande minuterna, när det väl visat sig att ingen brand utlöste larmet på förskolan Magneten i Ludvika.

- Tre småbarn var inne och övriga fjorton barn vi har här idag var redan ute när brandlarmet plötsligt gick, säger Rosie Trygg arbetsledare på förskolan Magneten.
- Larmet tjuter så ingen kan missa vad som händer.
Barn och personal stod tryggt ute i trädgården när brandbil med blåljus och en ambulans körde upp på dagisgården vid 11-tiden på fredagen.

Kanske popatiskok

Insatsledare Anders Danielsson kikade på larmcentralen och rusade sedan runt i alla rum. Utan att hitta något märkvärdigt. Framförallt luktade det inte brandrök. Efter tio minuter kom Kalle Berg från kommunens fastighetsavdelning och tog över kontrollen av fastigheten. Han gjorde rent några detektorer från damm.
Tillsammans med Rosie Trygg kom de fram till att i den fuktvarma väderleken kanske det räckt med potatiskok i köket för att det känsliga brandlarmet skulle reagera.
Dagismenyn skulle blir köttbullar och potatis.

Spännande

Ute på gården förklarade bland andra förskollärare Ingbritt Karlsson för barnen att det varit ett riktigt brandlarm. Men ingen brand.
Personalen kände trygghet i att larmet fungerar.
Barnen tyckte det varit spännande. Och vinkade farväl när brandbilen for.
DD: Ska du bli brandman Noah som har så många leksakshjälmar redan?
(Ett nickande ja till svar)
BOO ERICSSON

Mer läsning

Annons