Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Raskatten Diva blev fostermor när grannkattan Alice bet sina ungar

Annons

När bondkattmamman Alice på Vulcanusvägen i Blötberget vägrade låta sina nyfödda ungar dia, utan tvärt om försökte bita ihjäl småttingarna, var goda råd dyra. Förfrågan hos såväl Blå Stjärnan som djursjukhus ledde ingen vart och ungarna skrek efter mat.

- Grannen kom helt förtvivlad in till mig. Min Diva hade ju själv tre stycken treveckors ungar. Vi förde med vissa knep dit även grannkattans två små. Och tänk, det har fungerat nu i en och en halv vecka, säger Ingela Brandt i vad som blivit en riktig solskenshistoria med flera familjer inblandade på Vulcanusvägen

Hunden slickar

Inte bara Diva, av ståtliga storvuxna kattrasen Maine Coon, har accepterat två små fosterungar, utan likaså kattpappa Moltas samt familjehunden greyhounden Albatross.
- Diva och Moltas imponerar på oss alla som fosterföräldrar, men Albatross är helt fantastisk. Hans engagemang att till exempel slicka kattungarna när de kissat är fantastiskt. Det har blivit ett fosterfamiljskap över djurgränserna.

Äta, sova, leka

- En greyhound ska ju springa för brinnande livet efter en vit tuss på hundlöparbana.
- Nu efter förmiddagens lek och ätande, sover de kanske till två-tre i eftermiddag sedan tar leken fart. Då välts det mesta de kommer åt och de klättrar i långgardinerna, suckar Ingela som tills vidare har gett upp att hålla lägenheten i ordning med 3 + 2 kattungar.

Två storlekar ungar

Bondkattungarna är pyttesmå, har precis öppnat ögonen. Kattungarna får regelbundet insprutat modersmjölkersättning direkt i strupen så Divas mat ska räcka. De små är knappt hälften så stora som Divas egna ungar, som rusar omkring som små nystan över golvet, in och ut ur kurragömma-kattleksaken eller klättrar med sylvassa klor upp för fotografens byxor i jakt efter kameraremmen.

BOO ERICSSON
023-476 34
boo.ericsson@daladem.se

Mer läsning

Annons