Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektor vänder sig till föräldrar om skadegörelse

Annons

Det finns ett problem med skadegörelse i Nyhammar.
I veckan skickade därför rektor Gunnar Grahn ut ett brev till samtliga föräldrar till elever på Nyhammars skola. I brevet manar han till föräldrarnas hjälp för att otygen ska upphöra.

Brevet har rubriken "Vad är det som händer på byn?" och i brevet har rektorn vänt sig till föräldrar till barn i förskolan och upp till årskurs sex. Bakgrunden är den skadegörelse som varit både mot skolan och vid Stakhedens plantskola nyligen. På skolan har blomsterrabatter som barnen varit med om att göra i ordning rivits upp och i ett skogsparti som skolan brukar använda har det blandat annat eldats i ett vindskydd som nu måste repareras.

Talar med eleverna

Stakhedens plantskola kontaktade rektorn eftersom de också blivit utsatta. De hade än en gång fått växthusen uppskurna, något som är mycket dyrt att reparera, och vädjade om att skolan skulle tala med barnen.
-- Vi pratar med barnen om värdegrunder och kostnaderna för skadegörelsen, säger rektor Gunnar Grahn.
Men skolan kan inte göra allt. Det krävs att alla tar ansvar för att buslivet ska stoppas menar Gunnar Grahn.

"Öron och ögon öppna"

I brevet till föräldrarna står: "Vi på skolan är inte poliser och kan inte vara med överallt ute i samhället för att stävja skadegörelse etc., men vi kan tala med barnen om det. Det är bra om även ni vårdnadshavare diskuterar dessa problem med era barn för att få dem att förstå och kanske kan man få tips om vilka det är som "håller på", om många har öron och ögon öppna".

ANDERS BJÖRKLUND
anders.bjorklund@daladem.seWEBB: HUR SKA DET BLI STOPP PÅ SKADEGÖRELSEN?

Mer läsning

Annons