Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Seminarier och utställningar på ABB:s Ludvikadagar

Annons

Under Ludvikadagarna har ABB:s kunder chansen att orientera sig bland produkter, tjänster och olika system.
Det bjuds på seminarier och i utställningshallen möter besökarna utställare från ABB. På lite längre sikt kan dessa möten också leda till en ny affär.
- Ofta frågar kunden om vi inte kan komma till dem och hålla ett föredrag en förmiddag, säger utställaren Tommy Lundgren.

Under de tre dagarna har 130 kunder varit på besök. Under torsdagen kom kunderna från Mellansverige och på besökarlistan står företag som SSAB, Ovako, Västerbergslagens Elnät, och Forsmarks kraftgrupp.
- Vi har funderingar på ett stort raffinaderiprojekt i Lysekil, och då behöver vi ett antal olika ställverk och produkter. Det här besöket ger inblick i vad det finns för produkter, säger Mikael Niklasson som representerar Preem.
- Det kan också vara bra för kunderna att träffa varandra. Då kan de få reda på hur andra löser saker, tänker Claes Scheibe som är chef på ABB Power Systems.

Flera olika utställare

Tommy Lundgren är en av ABB:s 19 utställare den här dagen. Han visar upp en brytare för ställverk.
- Att byta ut brytaren är ett alternativ till att köpa nytt ställverk, säger han.
Tommy Lundgren nämner en rad fördelar med att byta ut brytaren. Bland annat ökad tillförlitlighet.
- En timmes produktionsstopp i industrin kan betyda stora ekonomiska förluster, säger han.

"Inspirera kunderna"

Bland föreläsarna märks Mats Lejon som hållit ett seminarium under rubriken "Forskning inom elgenerering och förnybara källor" och Harry Franks seminarium "Elektricitet - framtidens energibärare".
- Med den nya tekniken kan vi få bort en hel del av den fossila energin. Vi vill inspirera kunderna med olika intressanta seminarier, förklarar Ludvikadagarnas projektledare Niclas Erkenstål.

ANDERS BJÖRKLUND
anders.bjorklund@daladem.se

Mer läsning

Annons