Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- "Snackar om investeringar för upp emot 100 miljoner"

Annons

Turerna kring Klenshyttans vattenförsörjning går vidare.
Nu har Tekniska kontoret presenterat två tidsplaner, där det ena alternativet har ett beräknat projektslut i april 2009 och det andra alternativet har ett beräknat projektslut i oktober samma år.
-- Spendrups måste besluta sig om vattenförsörjningen snart. Det är nästan för sent redan, säger Bertil Höök som är teknisk chef på kommunen.

Tekniska kontoret presenterar nu två tidsplaner för Länsstyrelsen apropå Klenshyttans vattenförsörjning. Samtidigt föreslår man att tidigare begärda förlängning av slutdatum för projektet ligger kvar vid 31 december 2009.

100 miljoner

Tidsplanernas alternativ 1 innefattar ett deltagande av Spendrups, vilket innebär att vatten dras från Östansbo till Grängesberg.
-- Det är stora jobb det är frågan om och det kräver mycket upphandling. Om Spendrups beslutar sig för att delta snackar vi om investeringar för upp emot 100 miljoner kronor, säger Bertil Höök.

"Intensiva förhandlingar"

Enligt Bertil Höök är det på tiden projektet kommer igång. Han verkar dock tro på en snar lösning.
-- Det pågår intensiva förhandlingar med Spendrups, och jag hoppas att det löser sig snart.

Olika slutdatum

Enligt alternativ 1 där Spendrups deltar kommer projektering att färdigställas och anbud på pumpstationer att ske i april-juni i år. Samma datum gäller även för alternativ 2 där Klenshyttan får sin vattenförsörjning från Blötberget.
Slutdatum för projektet är planerat till oktober 2009 om vattnet dras från Östansbo. Blir det däremot en vattenförsörjning från Blötberget så är projektet klart ett halvår tidigare, i april 2009. Då handlar det också om betydligt mindre investeringar, cirka 25 miljoner kronor går alternativ 2 på.

ANDERS BJÖRKLUND
anders.bjorklund@daladem.se


Mer läsning

Annons