Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sysselsättning för funktionshindrade undersöks

Annons

Lotta Wedman i miljöpartiet har i en motion föreslagit att kommunen ska ta fram enklare arbetsuppgifter för fysiskt och psykiskt funktionshindrade.
- Vi tycker att det är en bra motion, säger vård- och omsorgsnämndens ordförande Britt Marinder.

- Just nu håller vi dock på med ett projekt där vi undersöker vad de funktionshindrade vill göra och vad de kan göra, förklarar Marinder.

Gräsklippning

I motionen uppmanar Lotta Wedman tekniska nämnden och vård- och omsorgsnämnden att samarbeta för att få fram enklare arbetsuppgifter som gräsklippning och snöskottning. Hon föreslår också att de funktionshindrade ska få möjligheter till odling och trädgårdsarbete, och nämner också Väderbacken i Smedjebacken som ett positivt exempel på en verksamhet där psykiskt funktionshindrade tillsammans med vårdare tar hand om exempelvis getter och höns.
- En samverkan med Väderbacken kan tänkas, säger Marinder.

"Jobb finns det nog"

Tekniska nämndens ordförande Sören Finnström verkar också positiv till att funktionshindrade ska få sysselsättning. Han tror inte att det ska vara någon fara för att funktionshindrade som kommer i sysselsättning ska inkräkta på några ordinarie tjänster.
- Sysselsättningen handlar mera om att få känna sig delaktig, tänker han.
Han berättar att funktionshindrade i dag dels jobbar i kommunens växthus, men också i Disponentparken. Att få fram sysselsättning tror han inte att ska vara några problem.
- Jobb finns det nog gott om, avslutar han.
ANDERS BJÖRKLUND

Mer läsning

Annons