Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upprop och eld mot ny rasistvåg

Annons

Politikern Britt Marinder har fått signaler om ökad aktivitet från nynazister på bland annat Ludvikaskolor. Hon startar ett upprop mot rasism. Och tänder en brasa på gågatan två dygn i slutet av november.

Bland annat förekommer en våg av nynazistiskt klotter. En skola höll t ex igår temadag för en hel årsurs med besök av avhoppad nynazist från Fryshuset.
Britt Marinder sade från fullmäktiges talarstol igår kväll att det är en plikt för vuxna att nu reagera. I uppropet som fullmäktiges politiker igår kväll undertecknade står att man accepterar inte främlingsfientlighet och förföljelse på grund av ursprung.
- Jag accepterar inte att våra ungdomar vilseleds av samma propaganda som vilseledde tyska folket på 1930-talet och som ledde till förföljelse av judar och romer samt experiment på psykiskt sjuka.
Britt Marinder uppmanar de som tycker lika att ställa upp i brandvaktarpass kring en brasa som ska tändas på Ludvikas gågata fredag kväll den 28 november och som ska brinna två dygn över skyltsöndagen den 30.
BOO ERICSSON

Mer läsning

Annons