Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upprörda känslor – kommunen blåst på Walla

Kommunen hade bokat tid med mäklaren om visning av Walla den 27 oktober. Men den 24 oktober meddelade mäklaren att Walla redan var sålt.
– Det är jävla konstigt hanterat av mäklaren, säger en upprörd Ingvar Henriksson (S).

Annons

Kommunen hade planer på att göra om Walla till förskola. Med tanke på att det kostar 25 miljoner att bygga en ny förskola så hade det inte varit något problem för kommunen att bjuda mer än 7,5 miljoner, antyder Ingvar Henriksson.

Kommunen, via sitt fastighetsbolag, var inriktat på att lägga bud på Walla. Fastighetsbolagets ordförande Ingvar Henriksson förutsatte att om det var flera spekulanter så skulle det bli budgivning.

– Då ställer man köparna mot varandra. Det här är ett jävla dåligt mäklararbete, hävdar Henriksson.

Mäklaren Elin Hjalmarsson vid mäklarfirman Carlsson Ring förstår inte alls kritiken utan vill framhålla att allt har gått rätt till.

– Det är inte mitt fel att säljaren valde att på egen hand visa objektet för en annan intressent och sälja till denna. Det är alltid säljaren som tar beslutet och det är helt upp till säljaren om man väljer ut en köpare innan objektet har visats för alla spekulanter.

LÄS MER: Ung företagare gjorde snabb affär - köpte Walla för 7,5 miljoner

Ingvar Henriksson berättar att kommunen hade en hel del planer för Walla och att det som låg närmast till hands var att här ge plats för tre förskoleavdelningar.

Han låter förstå att säljaren Omtanken Dalarna AB gjorde en dålig affär. Kommunen skulle ha varit beredd att betala mer än 7,5 miljoner.

– Det kostar 25 miljoner att bygga en ny förskola med tre avdelningar. Så vi hade i alla fall lagt ett bud om vi fått chansen.

Thomas Nordström, Säter, äger Omtanken Dalarna AB tillsammans med Ludvikabon Kjell Bohman. Nordström gör klart att han ser familjen Sakofall som en perfekt köpare och betonar att mäklaren gjort ett bra jobb.

– Pengarna var inte det viktigaste. Vi gillar personerna som köper fastigheten och dessutom bjöd de mer än vad vi hade begärt. Det är bra att Tom och hans fru tar över Walla i stället för att det ska bli någon skit av det.

Det är märkligt hur man går ut med annonser och det finns flera intressenter och sedan bara skiter i det, säger en upprörd Ingvar Henriksson. Han menar att det varit lämpligt om kommunen blivit ägare av Walla eftersom man redan äger grannfastigheten där kommunens IT-avdelning har lokaler.

Mer läsning

Annons