Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Upprörda över polisinsats vid olycka

Annons

I februari krockade Sten-Åke Samuelsson och Ann-Lis Wiklund från Stensbo i hög fart efter riksväg 71 i Björbo.
Men någon polis kom aldrig, och det upprör paret som anser att polisen bör åka ut till kollisioner som skett på stora vägar.
- Har ingen blivit skadad, så kommer vi inte fick jag veta av polisen, säger Sten-Åke Samuelsson.

Sten-Åke Samuelsson och Ann-Lis Wiklund kom i full fart på en 90-sträcka efter riksväg 71. Då kör en bil upp på riksvägen från en mindre väg utan att stanna.
Den påkörande bilen träffar Sten-Åke och Ann-Lis bil på passagerarsidan och smällen gör att Sten-Åke tappar kontrollen, kör av vägen och vidare 50-60 meter ner i en slänt.
Sten-Åke larmade SOS Alarm, som efter att de fick veta att det inte var några personskador kopplade vidare till polisen. Där fick de veta att polisen inte åker ut om det inte skett några personskador. Det är detta paret är upprörda över.
Sten-Åke menar att sådant kan vara svårt att avgöra för personer som är upprivna eller befinner sig chock, och att det kan vara svårt för upprivna människor att göra upp efter en olycka.
- Det är en sak om de inte åker ut till mindre olyckor efter mindre vägar, men de borde alltid åka ut om det händer något efter stora vägar där det är så pass höga hastigheter, säger Sten-Åke Samuelsson.

Skrotad bil

Nu skulle den, själv skärrade, Sten-Åke Samuelsson göra upp med den snart 81-årige mannen som han säger satt och stirrade framför sig i bilen. Kvar vid parets ett år gamla bil, som nu är skrotad, var Ann-Lis som var chockad och som Sten-Åke dessutom behövde dra loss efter olyckan eftersom hennes arm satt fast mellan dörren och sätet. För att få hjälp av polis, skulle de behöva vänta i två timmar, berättar han.
- Men är det en varg som blivit påkörd, så kommer polisen minsann, säger en upprörd Sten-Åke.
Sten-Åke betonar att det inte är den enskilde polismannen, som han talade med vid olyckstillfället, som han vill åt.
- Det är själva systemet som jag vill åt.
Han menar också att ett polisingripande på platsen skulle kunna ha lett till att den snart 81-årige mannen blev av med körkortet. Det var väjningsplikt och god sikt. Bredvid honom satt hans tonåriga dotter som skrek att han skulle stanna.
- Hans anhöriga hade flera gånger försökt att få av honom körkortet, berättar Sten-Åke Samuelsson.
ANDERS BJÖRKLUND

Mer läsning

Annons