Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdcentralens anslutning avgör tidsplanen

Annons

VB Energis fråga till 330 villaägare kring Solsidans vårdcentral om de vill ansluta sig till fjärrvärme har fått ett svagt intresse. Endast 40-tal villaägare har svarat ja.
-- Om vi ska gå vidare överhuvudtaget med utbyggnaden avgörs därför i diskussionen med landstinget, säger Lars Wahlsten.

Lars Wahlsten är distributionsansvarig för fjärrvärme hos VB Energi. Han berättar att intresseförfrågan och ett par påstötningar ändå bara gett ett 40-tal positiva svar.
-- Vi brukar säga att vi vill ha minst 50-procentigt intresse för att gå vidare. Runt Solsidan ligger vi lite över tolv procents intresse.
-- Vi har gjort de utskick och insatser i reklam för fjärrvärme vi tycker är rimligt. Tills landstinget lämnar besked hur det ska bli med anslutning av vårdcentralen håller vi frågan öppen. Vi hoppas här efter påsk kunna ge dem som är intresserade besked hur det blir.

Jägarnäsvägen matargata

Om landstinget och VB Energi kommer överens om fjärrvärme till Solsidan grävs Jägarnäsvägen upp som fjärrvärmens utvidgade huvudstråk. Ledningar finns närmast att koppa på uppe i Snöåvägen.
-- Vi gör nu inte fler påstötningar utan arbetar utifrån de 40 som anmält att de vill ansluta sig. Men ligger dessa villor spridda kan det bli så att fjärrvärme endast läggs i vissa smågator, inte alla.

Borde ha flerårsplaner

DD: Varför presenterar ni inte planer med fem-tio års framförhållning vart fjärrvärmen kommer så villaägare hinner planera, kanske då låter bli att investera i egen värmepump?
-- Klart bättre framförhållning är att föredra. Men man ska komma ihåg att vi sysslat med villaanslutningar bara de senaste två åren. I nedre Marnäs anslöt vi först 15 villor och nu sju ytterligare, svarar Lars Wahlsten.

BOO ERICSSON
023-476 34
boo.ericsson@daladem.se

Mer läsning

Annons