Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi är jättemissnöjda”

Annons

- Vi är jättemissnöjda. Vi hade hoppats på att klubben skulle få tio boxplatser i ridhuset och nu blir det så här. Ridklubben får inga boxplatser utan får endast driva kafeterian.
Så säger Kristina Söderholm , medlem i Grangärde ridklubb, efter mötet där kommunen och de tilltänkta nya ägarna till ridanläggningen i Pärlby presenterade konceptet för anläggningen.

Måndagens möte föregicks av att 39 vuxna medlemmar i Grangärde ridklubb höll ett möte på söndagen där en interimsstyrelse bildades. Anledningen var, enligt interimsstyrelsens ordförande Kerstin Söderholm, att det saknas protokoll från de två senaste årsmötena.
- Det finns inga protokoll på att vi har en styrelse och därför var vi tvingade att agera och bilda en interimsstyrelse, berättar hon.

Flyttades

Detta innebär i så fall att de som varit ridklubbens representanter i förhandlingarna om försäljningen av anläggningen inte varit protokollförda som styrelseledamöter i klubben.
Vi söndagens möte beslutades också att representanter för interimstyrelsen skulle vara med vid måndagens möte som var tänkt att hållas i Pärlby. Mötet flyttades till Folkets hus i Ludvika.

Tio stallboxar

Kerstin Söderholm förklarade att medlemmarna inte har något personligt emot de tilltänkta nya ägarna, men man vill bibehålla den fina ridverksamhet som Kjell Vickis Ridutbildning driver i dag.
Hon är också mycket kritisk till att klubben tydligen inte får disponera de tio stallboxar som man har i dag.
Beträffande boxplatserna menar kommunens planeringschef Jan-Erik Eriksson att det finns möjligheter till en lösning.
- Det finns i dag ett antal tillfälliga platser och genom att komplettera dessa kanske det går att få fram tio platser, säger han.

Samarbete

I övrigt menar Eriksson att det ännu finns en hel del detaljer att diskutera både med den tilltänkta köparen och ridklubben. Och han förutsätter att det hela utmynnar i ett samarbete mellan köparen och ridklubben.
- Ett samarbete mellan den private ägaren och ridklubben är en förutsättning.
Hur samarbetet ska se ut kommer vi att diskutera med de båda parterna, säger han.
Jan-Erik Eriksson poängterar att något kommunalt beslut om att sälja anläggningen till de tilltänkta köparna har ännu inte tagits.
Ett sådant beslut lär dröja ännu en tid.
- Det tar tid att lösa allt. Sedan ska ett beslut tas av kommunstyrelsen. Därför kommer förmodligen nuvarande verksamhet att pågå vårterminen 2009 ut, säger Eriksson.

Mer läsning

Annons