Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

WBAB: Spolning av vattenledningsnätet ger tillfälliga störningar i vattenleveransen

Kommunala Wessman Barken Vatten & Återvinning meddelar att man den 9 till 20 oktober låter utföra renspolning av vattenledningsnätet i norra delarna av Grängesberg.

Annons

- För kännedom genomförs renspolning av vattenledningsnätet i delar av Grängesberg under vecka 41 och 42, säger kommunikatör Lina Grandin på WBAB.

- Spolningen är en del av underhållsarbetet och görs för att förbättra vattenkvaliteten och för att förebygga problem med missfärgat vatten.

Företaget som ska utföra arbetet åt WBAB heter Pollex AB. De över hundra hushåll som berörs i norra delarna av Grängesberg, främst Björkås och efter Björnhyttevägen, kommer att få information i brevlådan.

- Under pågående arbete kan problem med missfärgat vatten och luft i ledningarna förekomma även utanför området där spolning pågår, säger Lina Grandin.

Är detta en direkt följd av att Sarah Uslus familj, som Dalarnas Tidningar skrev om den 4 oktober, är drabbade av just missfärgat gult vatten ur kranarna i Grängesberg sedan i november ifjol?

- Denna spolning ingår som en del i vanligt underhållsarbete, men gäller alltså de delar av Grängesberg där det förekommit missfärgat vatten, svarar Lina Grandin.

- Förhoppningsvis ska vattnet bli bra nu.

Hon vill inte svara på om detta är ett medgivande av Sarah Uslus vattenproblem, till den grad att WBAB tänker ompröva frågan om familjen har rätt till kompensation på förbrukningsavgiften, för att ha levt i elva månader med ett kommunalt dricksvatten som är "tjänligt med anmärkning".

Läs mera:

Mer läsning

Annons